Hogyan legyünk tudatos fogyasztók

Környezetbarát autózás és tömegközlekedés

Ha városban élünk, de nem akarunk autót használni, több környezetbarát alternatíva közül választhatunk: kerékpározhatunk, vagy használ­hatjuk a tömegközlekedési eszközöket. Ez a döntés azért is előnyös, mert edzettebbek leszünk, és pénzt takarítunk meg. Ha kevesebb autó jár az utakon, mindannyian tisztább környezetben élhetünk.

Tömegközlekedés

A tömegközlekedési rendszer használatával csökkentjük a káros­anyag-kibocsátást, és javítjuk lakóhelyünk levegőminőségét, miközben kevesebb forgalmi dugó keletkezik.

  • Ha csak tehetjük, utazzunk busszal vagy vonattal! így eggyel keve­sebb autó közlekedik az utakon, és kisebb lesz az egy utasra eső üzem­anyag-fogyasztás (feltéve, hogy a buszt sokan igénybe veszik).
  • Ha a környéken nincs vagy nem jó a tömegközlekedés, autózzunk be a város széléig, és ott szálljunk át buszra, metróra vagy villamosra!
  • Nézzünk utána, hogy a helyi köz­lekedési vállalatnak van-e a menet­rendet ismertető internetes honlap­ja vagy telefonos ügyfélszolgálata! Számoljuk ki, hogyan juthatunk el a leghatékonyabban úti célunkhoz!
  • Amikor megengedhetjük magunk­nak, utazzunk a csúcsforgalmi idő­szakon kívül! Más országokban egyes vasúti társaságok a hagyomá­nyos retúrjegyhez képest harmad­áron kínálják a jegyet, ha a csúcsidő­szakon kívül utazunk, s ez jelentős megtakarítást eredményez.

Ingázzunk okosan!

Az összes autóhasználat egyne­gyedét a munkába járás teszi ki. Íme néhány ötlet arra, hogyan változtathatjuk meg munkába járási szokásainkat.

  • Járjunk utána, van-e munkálta­tónknak a csökkentett autóhaszná­latot ösztönző programja! Ilyen le­het például a távmunka, a bérlettá­mogatás vagy a cégautót kiváltó fizetés kiegészítés.
  • Érdeklődjünk munkáltatónknál, van-e lehetőség a rugalmas munka­végzésre! Ha igen, egyes napokon elkerülhetjük a csúcsforgalmat.
  • Ha környékünkön nem kielégítő a tömegközlekedés, ne üljünk tétlenül, hanem csatlakozzunk egy lobbicso­porthoz amely a hálózat számunkra kedvező átalakításáért küzd! Beszél­gessünk el a környéken élő más in­gázókkal, majd állapítsuk meg, miféle változtatásokra lenne szükség! Végül írjunk levelet a helyi képviselőknek, az önkormányzatnak és a lapoknak!

Rövid távú ingázás

Ha csak rövid távolságot kell megtennünk a munkahelyünkig, többféle lehetőség közül választ­hatunk, a két lábunktól kezdve a kerékpáron át egészen az üzem­anyag-takarékos robogóig.

A jövő kompjai

A jövő tengeri kompjai való­színűleg „hibrid tengeri meg­hajtást” alkalmaznak majd, amely az elektromos hajtást szénhidrogén vagy alternatív üzemanyagú meghajtással és olykor a napenergia hasznosí­tásával kombinálja. Üzemelését a hibrid autókhoz hasonlóan számítógép optimalizálja. A rendszert a Sydneyi-öbölben közlekedő 100 személyes, Sydney Solar Sailor nevű kirándulóhajón már kipró­bálták. A fedélzeten és a szárnyszerű „vitorlákon” elhelyezett napelemek termeli a propellereket hajtó áramot. Ez a technológia sokféle vízi járműnél alkalmazható lesz.
Tömegközlekedés
TípusKörnyezetbarát-e?
KompokA kompok többségét dízel- vagy dízel-elektromos motor hajtja, amelyek szennyező anyagokat bocsátanak a levegőbe. A környezetbarát, a lerakódásokat - és vele a fogyasztást - csökkentő festékek és a közegellenálláson javító katamarán kivitel révén e járművek káros hatásai csökkennek.
KönnyűvasútA villamosok ezen újabb és könnyebb változatai egyre népszerűbbek, ahogy az emberek felismerik, milyen előnyöket kínál gyorsaságuk, hatékonyságuk és a környezetet nem szennyező üzemelésük. Az elmúlt 25 évben a világ több mint 35 városában - például Sydneyben, Párizsban, Buenos Airesben és Houstonban - építettek ki új könnyűvasút-hálózatokat.
ÖkobuszokLéteznek olyan autóbuszok, amelyek sűrített földgázzal, hibrid meghaj¬tással, akkumulátorral vagy üzemanyagcellával működnek. Vannak biodízel-meghajtásúak is, amelyek üzemanyagát megújuló erőforrásból, például napraforgóból állítják elő. Az összes említett alternatív rendszer kevesebb szén-monoxidot termel a hagyományos motoroknál.
TrolibuszA trolibuszt a felső vezetékről szedett áram hajtja, tehát nem juttat kipu¬fogógázokat a levegőbe. Ha azonban áramszedői leakadnak a vezetékről, forgalmi dugót okoz. Egyes modelleket kisegítő akkumulátorral látnak el.
VasútA vasút minden más elterjedt tömegközlekedési eszköznél kevésbé szennyezi a levegőt. A több különálló, benzinnel működő motorhoz képest a vonatok viszonylag tisztább energiát használnak: elektromos áramot.
VillamosA villamosok elektromos meghajtásúak, így egyáltalán nem bocsátanak ki szennyező anyagokat a városok levegőjébe. Ha azonban nem teljesen elkülönített pályán közlekednek, a forgalom feltartásával hozzájárulhatnak a légszennyezés fokozásához.
Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.