Magasvérnyomás gyógyítása

Stressz és magas vérnyomás – nyilvánvaló a kapcsolat!

Szükségünk van emberi érintésre. Nem csak pszichénk miatt, hanem szervezetünk egészséges működésének okán is. Test és lélek komplex egészként működik, és mindkettőre figyelnünk kell. Az emberi érintés bizonyítottan élettani reakciókat vált ki. Nem véletlen, hogy a masszázst olyan gyakran választják az egészség megőrzése, s annak helyreállítása érdekében. Csökken az éberség közben, és át tudjuk adni magunkat a teljes feltöltődésnek. A klinikai kutatások azt is bebizonyították, hogy a vérnyomás, valamint a pulzus is pozitívan reagálnak az érintésre.

Hátmasszázs
Hátmasszázs – vérnyomás csökkentő!

A hátmasszázs csökkenti a magas vérnyomást

A megfelelő irányba végzett hátmasszázs egyértelműen pozitív hatással van a vérnyomásértékekre. A szövetek közötti folyadék a véráramba kerül a masszázs idején, ám jótékony hatásait nem csak emiatt élvezhetjük, hanem még napokkal utána is érződik, hogy a test megkapta azt, amire szüksége van. A tartós stresszben élőknél a hosszú távú hatás nem bizonyított, de átmenetileg mindenképpen felüdülést jelent a hátmasszázs.

A stabilitás és a biztonság érzete normál vérnyomásértékeket teremt.

Egy kutatás során olyan emberek egészségi állapotát és vérnyomását vizsgálták, akik világéletükben vidéken, nyugodt körülmények között éltek, és soha nem hagyták el szülőhelyüket. Emellett a kutatás tárgyát képezték olyan személyek is, akik mind a lakóhely váltogatása, mind az életmód szempontjából zaklatottan éltek. Az eredmények talán nem megdöbbentőek, hiszen az ez utóbbi csoportba tartozók körében a magas vérnyomás, valamint a szív-, és érrendszeri megbetegedések is sokkal gyakrabban fordultak elő.

Személyiségfüggő is a vérnyomás alakulása

Az úgynevezett A-típusú személyiségre általában az agresszió és az ellenségesség jellemző, körükben gyakori a munkámániás. Nem ritka, hogy hazaviszik munkájukat, és otthon is kényszeresen rendszeretőek. A gyors beszéd és a feszült idegállapot az előzőekkel együtt magas vérnyomást és szívbetegséget okoznak. Előfordulhat, hogy magnéziumhiánnyal is küzdenek, ami csak tovább növeli a problémát. Mivel általában rohanó élettempó jellemző rájuk, ez étkezéseiken is megmutatkozik. Nem csak az alapanyagok megválasztása, hanem a gyors evés miatti csekény magnézium-felszívódás is tetézi a helyzetet.

 

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.