Fittség

Mi valójában a betegség?

A betegség mindig egy probléma kifejeződése, pontosabban egy megoldásra váró feladat. A betegség arra utal, hogy az élet valamilyen kihívására nem tudunk, vagy nem akarunk a megfelelő módon reagálni.Beteg nő

Kell aggódnunk a tünetek miatt?

A tünet épp ezért nem maga a betegség, csupán a betegség hírnöke. A tünet csupán felhívja figyelmünket egy bizonyos hibás magatartásra, és jelzi, hogy korrigálásra van szükség. Minden betegség annak a jele, hogy életvitelünk valamiért nem helyes. Ennek során nem csak testünk betegedhet meg, a zavar megmutatkozhat hivatásunkban, párkapcsolatunkban vagy pénzügyi helyzetünkben is. A betegség a legkülönbözőbb szinteken jelentkezhet.

Bármely szintről is legyen azonban szó, a teendő nem a tünet elhárítása, hanem a mögöttes ok feltárása és megszüntetése, hogy ne legyen, ami a tünetet kiváltja. Amint felismerjük a hírt és követjük tanácsát, a tünet ahogy jött, magától eltűnik. A tünet csak annyiban fontos számunkra, hogy mutatóujjként jelzi a helyes irányt. Rajtunk múlik, hogy megtegyük a szükséges lépéseket, és magunk kezeljük ki betegségünket.

Az öregedés egyenlő életünk „tragédiájával”?

Az öregedés tragédiája nem abban van, hogy az ember megöregszik, hanem abban, hogy az ember fiatal, ám öreg testben rejtezik. Várható élettartamunk az utóbbi száz évben megduplázódott, ám az élet egészségben eltöltött időtartama nem követte ezt az arányt. Mi magunk vagyunk felelősek azért, hogy hány évet élünk meg, s hogy milyen életminőség mellett. Az egészség életünk fontos befektetése ahhoz, hogy kívánságaink teljesülhessenek, megvalósíthassuk, amit az élettől várunk.Injekció

A lehetőségek tárháza számtalan hatékony módszert kínál, melyek segítségével minden életkorban jelentős mértékben javíthatunk egészségi állapotunkon, s ezt hosszú időn át fenn is tarthatjuk. Egyeseket már hatvanéves korukra nyomaszt az öregség terhe, míg mások nyolcvanévesen is örömmel várják az előttük álló éveket. A tényleges betegség csak az utolsó láncszeme a tudatlanság és a rosszul alkalmazott tudatosság következtében kialakult helytelen életvitel hosszú láncolatának.

Ha megtanuljuk, hogy kielemezzünk minden élethelyzetet, s feltárjuk minden tünet valódi okát, teljesen új út nyílik meg előttünk. Amint megértjük a tünet nyelvét és a test üzenetét, rájövünk, minden üzenet azt szolgálja, hogy továbbsegítsen bennünket a magunk egyéni útján.

Nagyon jó, ha az üzenetet már az első szinten, a tévedés és az abból következő helytelen magatartás szintjén felismerjük, mert akkor már nem is kerül sor arra, hogy a testben probléma alakuljon ki, így aztán tünet sem jelentkezik. A gyógyítás lényege valójában az, hogy emlékezzünk a bensőnkben levő harmóniára, hogy újra úgy éljünk, ahogy azt a teremtő elképzelte.

Ha mindez nem történik meg, a gyógyítás munkáját a halál végzi majd el. Ez olyan átalakulási folyamat, amely alól senki nem vonhatja ki magát. Ha folyamatosan csak félmunkát végzünk, ami kizárja a teljes változást, egy idő után nem marad már lehetőség a kompromisszumokra, és a halál teljes bizonyossággal véghezviszi a teljes változást.

Mi rejlik a gyógyítás mögött?

A láthatóvá és érzékelhetővé váló tünet csak az utolsó előtti tagja ennek a láncolatnak. Az orvostudomány sajnálatos módon csak ezzel az utolsó előtti láncszemmel foglalkozik, amely valójában már annak a megnyilvánulása, hogy a test igyekszik mindent megtenni megbetegedésének legyőzése érdekében. A folyamat kezdete az ok. Az ok mindig a tudatban van, és a magatartás által válik láthatóvá.

A magatartás idézi elő a testben az összhang hiányát, s ha ezt nem ismerjük fel és nem hárítjuk el, szükségállapot alakul ki. A tünet csak akkor kerül napvilágra, ha ezt nem ismerjük fel és nem küszöböljük ki. A szükségállapot, probléma rendszerint vagy valamilyen káros anyag fölöslegéből – például kalóriafeleslegből -, vagy valamilyen szükséges feltétel – pl. vitamin, ásványi anyag, nyomelem – hiányából fakad. A lelki élet szintjén a problémák megoldatlan konfliktusok, teljesületlen vágyak nyomán alakulhatnak ki.Szívünk a kezünkben van

Az is hiba lenne azonban, ha a gyógyítás során arra törekednénk, hogy a régi állapotot állítsuk helyre, minthogy épp ez volt, ami a betegséget kiváltotta. A tényleges gyógyulás a belátáson keresztül a tudatosság tökéletesítéséhez, az igazi léthez való eljutáshoz vezet.

Sem a biológiai öregedés, sem a többféle betegség nem tekinthető természetes szükségszerűségnek. Mindennapi táplálékaink ugyan hatásos patikaszerek, ám agyontrágyázott termőföldjeink következtében távolról sem tartalmazzák már mindazokat a létfontosságú mikro tápanyagokat, melyekre optimális anyagcserénkhez szükségünk lenne, azaz vitaminokat, ásványi sókat, létfontosságú aminosavakat és telítetlen zsírsavakat.

Ha nem biztosítjuk szervezetünknek a szükséges építőanyagokat, nem tud optimálisan működni, így időnek előtte megöregszünk. Az öregedés ott megy végbe a leggyorsabban, ahol a leggyakoribbak és a legnagyobb mértékűek a hiánybetegségek.
Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.