Fittség

Lehet szépen és mosolygósan is megöregedni! Mi a titok?

Nem kell öregnek éreznünk magunkat!

Senkinek sem kell öregnek látszania, öregnek éreznie magát, öregesen viselkednie, ha nem erre szánja el magát. Az ember felismerhető testi, szellemi és lelki életkora többnyire nem tudatos mentális, pszichikai és fizikai döntéseinek a következménye.

Azt látjuk magunk körül, hogy az emberek öregednek, ezt nyilvánvalóan elkerülhetetlen körülményként fogadjuk el, s tudomásul vesszük, hogy az évek múlásával magunk is öregedünk. Tudományosan semmiféle alapja nincs annak, hogy elfogadjuk, a remegő kéz, a bizonytalan járás, a beszűkült szellemi horizont bizonyos életkortól számítva szükségképpen elkerülhetetlen. Ezek a tünetek a szellemi és a fizikai tevékenység hiányának, s nem magának az életkornak a következményei.Fiatalító botox kezelés

Csak kevesen ismerik fel, hogy életünket belső meg-győződésünk határozza meg, ugyanakkor hatalmunkban áll, hogy nézetrendszerünket megváltoztassuk. Testünk csupán e nézetrendszerünk visszatükröződése.

Titkos recept a kitartás!

E nézeteinkből következnek szokásaink is. Ha szeretnénk megváltoztatni valamit, annak titkos receptje a kitartás. A gondolkodási és magatartási minták ugyanolyan automatikusan működnek, mint egy számítógépes program. Mindaddig, amíg nem törekszünk arra, hogy tudatosan megváltoztassuk ezeket, alaphelyzetben ezt senki és semmi nem ellenőrzi és nem korrigálja. Amikor eljutunk addig a pontig, hogy változtatni szeretnénk, rájövünk arra, hogy viselkedési formáink jó része már rég elavult, és csak zavarják mai életvitelünket.

A meghaladott dolgokat azonban bármikor módunkban áll megváltoztatni, és többféle ismétlés segítségével új, kívánatos szokásokat rögzíteni. A negatív gondolkodásmód valójában betegség, mely elragadja tőlünk az egészséges és harmonikus élet esélyét. A negatív gondolatokkal mi magunk büntetjük önmagunkat. A pozitív gondolkodásmód és az egészség kölcsönösen feltételezi egymást.

Pozitív gondolkodás, mint gyógymód

A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy elforduljunk mindentől, ami negatív, hogy ne is akarjunk ezekről tudomást venni. A pozitív gondolkodás sokkal inkább abban áll, hogy felismerjük: minden, s elsősorban is a kellemetlen és fájdalmas dolgok segíteni hivatottak arra, hogy felhívják figyelmünket a szükséges változtatásokra. A pozitív gondolkodás annak felismerése, hogy valójában nem létezik negatív, csak a „kellemetlen jó”, amit mi magunk tettünk szükségessé.Pozitív gondolkozás

Természetesen hozzájárul e folyamat sikerességéhez, ha egészségünk fenntartása érdekében szervezetünket ellátjuk a szükséges építőanyagokkal, azaz vitaminokkal, ásványi sókkal és nyomelemekkel, hiszen egy ház nem épülhet csupán szellemi elképzelésekre. Testünk nap, mint nap meghálálja, ha ilyen szuper hajtóanyagokkal látjuk el. így az érett öregkort életerősen és életvidáman élhetjük meg.

Ne legyünk rosszkedvűek, csak azért, mert öregszünk!

Amikor önmagunkra gondolunk, abban az életkorban „látjuk” magunkat, amelyikben a leginkább szeretnénk lenni, és megengedjük testünknek, hogy a magunk által elképzelt realitást váltsa valóra. Így nap, mint nap fiatalabbak leszünk, s lehetővé tesszük, hogy az idő nekünk dolgozzon.

Az öregedésnek tehát nem kell szükségszerűen együtt járnia az életkedv elvesztésével, szellemi és fizikai hanyatlással, egészségesek maradhatunk mindaddig, míg csak lelkünk el nem hagyja porhüvelyét.

Szervezetünk – genetikai adottságaink keretein belül – az öregségről kialakított képünket váltja valóra, s éppen ez az, amit nemcsak lehet, de kell is optimalizálni. A tudatos optimalizálás azt jelenti, hogy folyamatosan tudatosítjuk magunkban az öregségről kialakított újabb és újabb elképzelésünket, nem engedjük meg, hogy mások kellemetlen élettapasztalatai befolyásoljanak bennünket, s hogy magunkat ismét egészségesnek, fiatalnak és életerősnek lássuk.

Tudatalattink mindenekelőtt az ismétlődésekre reagál. Csak annak segítségével törölhetjük ki tudatunkból az öregségről kialakított korábbi képet, s képzelhetjük helyébe valóságosként a kívánatos újat. Ennek során azonban nemcsak a testünkről, de a lelki és szellemi életünkről kialakított képet is meg kell változtatnunk annak érdekében, hogy teljes valónkban fiatalosak, egészségesek, életerősek maradhassunk.

Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy magas kort érjen meg egészségesen, munkabírással, tele energiával, megőrizve testi és szellemi frissességét. Azonban csak az képes kialakítani az ennek végrehajtásához szükséges tervet, aki eljutott erre a felismerésre.

Mindent a biotuningról!

A biotuning az élet tudománya. A biotuningban egyesülnek az ősrégi természetgyógyászati tapasztalatok a legújabb tudományos ismeretekkel.

Tuning, vagy dopping? Mi a különbség?

A tuningnak semmi köze a doppinghoz. A dopping az érzékek felkorbácsolása, a tuning viszont finomhangolás. A tuning azt jelenti, hogy a testi és szellemi funkciókat természetes módon összhangba hozzuk, hogy a „test-szerszám” optimálisan működhessen. Ily módon legjobb egyéni teljesítményünket magas kort megélve is megőrizhetjük, sőt még fokozhatjuk is.

Vissza tudunk-e emlékezni arra, hogy éreztük magunkat gyerekként?

Energiánk határtalan volt. Ezt az állapotot, melyben minden annyival könnyebb, s melyben annyival kellemesebb élni, bármely életkorban ismét elérhetjük.

Frissen préselt gyümölcsök

Valójában az embernek ötféle életkora van: az egyik a kronológiai életkor, mely ott áll személyi igazolványunkban. Aztán ott van a biológiai, melyet életvitelünk eredményeképpen testünk „naplóbejegyzései” tartalmaznak.

A következő a pszichikai életkorunk, a további az érzelmeket hordozó életkorunk, végezetül pedig mentális életkorunk, azaz szellemi frissességünk. Mindezek összessége adja valódi életkorunkat.

A biotuning segítségével megváltoztathatjuk valóságos életkorunkat, hogy aztán valamikor majd egy beteljesült élet után tudatosan hagyjuk el egészséges testünket anélkül, hogy megismerkedtünk volna az öregedéssel járó nehézségekkel.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.