Fittség

Valóban élhetünk 100 évnél tovább? Hogyan?

Testünk születési évét természetesen el kell fogadnunk, s hasonlóképpen genetikai adottságainkat is, azonban arról már mi magunk dönthetünk, hogy életvezetésünkkel mit hozunk ki mindebből. Biológiai öregedésünket késleltethetjük vagy siettethetjük, sőt bizonyos mértékig akár vissza is fordíthatjuk.

Vigyázzunk mit teszünk fiatalként! Később még megbánhatjuk!

A számos úgynevezett időskori betegség és a szervezet elhasználódása sem nem az öregedés, sem nem az elhasználódás következménye, ezeket mind a fiatalkorban elkövetett bűnök számlájára kell írni. Csupán a táplálkozási problémák és a magatartással összefüggő betegségek, illetve a tüneteik megjelenése közötti hosszú „lappangási idő” leplezi a valódi összefüggéseket.

Az úgynevezett időskori megbetegedéseknek csupán annyi közük van az öregséghez, hogy e megbetegedések kifejlődéséhez évtizedekre van szükség, s ezért többnyire csak időskorban jelentkeznek.Család a tengernél

Valójában tehát nem az életkor a megbetegedés okozója. Szervezetünk „naplójában” ott van valódi élettörténetünk minden bejegyzése – ezt azonban csak időskorunkban áll módunkban elolvasni. Nem a sorstól függ, hogy betegek leszünk-e, s még az sem, hogy megöregszünk-e.

Tartsuk mindig szem előtt: amikor megszületünk, várható élettartamunk úgy 120 év, s minden szervünk tökéletesen működik. Helytelen magatartásunk és főképp rossz szokásaink következtében folyamatosan csökkentjük várható élettartamunkat.

Vigyázat: Minden dühroham, stressz, minden harag és félelem elvesz egy-egy darabot életünkből.

Emellett mindezek következtében még egyes szerveink működése is sérül. Ezt kezdetben nem vesszük észre, csak amikor a károsodás már elérte a 30 százalékot, s ekkor bizony már túl késő.

Valóban élhetünk 100 évnél tovább? Hogyan?

Minthogy teljességgel normálisnak kellene lennie, hogy 100-120 évig éljünk, szervezetünknek megfelelő megelőzésre van szüksége. Ezért a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kell kapnia az egészségnevelésnek, végső soron ennek kellene meghatározó szerephez jutnia.

Ha ez így lesz, idejében rájövünk majd arra, valójában semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy életünket meghosszabbítsuk, csak fel kell hagynunk az életünket feleslegesen megrövidítő szokásainkkal. Ha természetes életmódot alakítunk ki magunk számára, és összhangban élünk testünkkel és a természettel, akkor teljes mértékben kihasználhatjuk természetes élettartamunkat, s egész hosszú életünk során egészségesek és életerősek marad-hatunk. Valójában nem a testünk hagy cserben bennünket, hanem mi hagyjuk cserben testünket. Ha fiataloknak érezzük magunkat, fiatalok is maradunk.

A new-aging hat pillére:

  • A fiatalság forrása táplálkozás
  • Á fiatalság forrása mozgás
  • Á fiatalság forrása harmonikus kapcsolatrendszer
  • A fiatalság forrása jólét és siker
  • A fiatalság forrása lelkivilág megtisztítása
  • A fiatalság forrása tudatosság

Mi magunk dönthetjük el, hogy az öregedés befolyásolja-e életünket, vagy hogy mi magunk tudatosan befolyásoljuk-e öregedési folyamatunkat. Tanuljuk meg, miképpen kell elodázni az öregedést, növelni élettartamunkat, s további 30 évig fiatalnak maradni a new-aging segítségével.

A new-aging helyes alkalmazása segítségével már három hét alatt érzékelhető javulás következik be egészségi állapotunkban és életerőnkben, s aztán ezt a fiatalos formát megőrizhetjük legalább 100 éves korunkig.

A new-aging azt is jelenti, hogy a mentális lépéseket is megtesszük ahhoz, hogy megismerjük, majd éljük is a teljes életet. Ez magában foglalja gondolkodási képességünk optimális alkalmazását, azaz azt, hogy megtanuljunk mindent összefüggéseiben, holisztikusán, univerzálisan szemlélni. És optimista szemlélettel élni, minthogy az optimisták mindig hosszabb életűek.

A jó kedélyállapot fiatalon és egészségesen tartja az immunrendszert, csökkenti vagy teljesen megelőzi az allergia kialakulását.

Mindehhez arra is szükség van, hogy az életet ne terhes kötelességként, sőt teherként éljük meg, hanem csodálatos kalandként.

A new-aging három összetevője:

  • A helytelent elhagyni
  • A helyeset cselekedni
  • Saját valóságunk eleven tapasztalataként optimistának lenni, valamint természetes jóságban élni
Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.