Szívbetegség

A szívbetegség radikális átgondolása

Pauling és Rath elmélete a szívbetegség okáról (előző cikkek) és kezeléséről kétségkívül egybevág a rendelkezésre álló tényekkel, de mindenképp alapos ellenőrzésre van szükség, hogy valóban képes-e megjósolni, kezelni, illetve megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, mielőtt széles körű elfogadtatást nyerne.

Fontos a vizsgálat és megelőzés!
Fontos a vizsgálat és megelőzés!

Ha igaznak bizonyul, akkor azoknak a tudósoknak, akik más modelleket, pl. a koleszterin-teóriát propagálják, bizony radikálisan meg kell változtatniuk a szemléletmódjukat.

A tudós Max Planck szerint „egy fontos felfedezés ritkán győzi meg és téríti át fokozatosan az ellenfeleit. Leginkább az történik, hogy az ellenzői fokozatosan kihalnak, és a felnövekvő nemzedék már a kezdetektől fogva ismerősnek tartja az ötletet”. A C-vitamin-elmélet talán épp egy ilyen ötlet.

Pauling, aki 1994-ben, 93 éves korában hunyt el, meg volt győződve erről:

„A szív- és érrendszeri betegség egyenes következménye annak, hogy az ember szervezete képtelen aszkorbátot szintetizálni, valamint annak, hogy a modernkori étrend nem megfelelő mennyiségű C-vitamint tartalmaz.”

Ha kiderül, hogy a C-vitamin-hiány valóban az egyik fő oka a kardiovaszkuláris betegségeknek, akkor a C-vitamin táplálék kiegészítőként való szedése a betegség univerzális kezelésévé válhat.

Pauling ajánlása szerint naponta 5 és 20 g közötti mennyiséget kellene bejuttatnunk a szervezetünkbe, az aminosav 1-lizinnel egyetemben. Az elérhető epidemiológiai és klinikai bizonyítékok meggyőzőnek mutatkoznak. Dr. Linus Pauling szavaival élve: „Az elmélet további klinikai bizonyítékai a kardiovaszkuláris betegség mint halálok eltörléséhez vezethetnek a jelen és a jövő generációi számára.”

Tibor Griffel

Szerző: Griffel Tibor

Végzettség: ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem. Szakterület: a szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek és a légzőrendszeri betegségek. Jelenleg reflexológus, életmód és tanácsadó terapeuta tanulmányokat is végzek.