Éhség kontroll

3 tuti tipp a zsír utáni sóvárgóknak!

  1. Töltse meg a szívét! Folyamatos elfoglaltsággal terelje el a figyelmét az étellel kapcsolatos gondolatairól, és végezzen a lelkét tápláló tevékenységeket. Ezek magukban foglalhatják azt, hogy spirituális tanulócsoportba, színházba, koncertre jár, csatlakozik egy kórushoz, vagy önállóan létrehoz egy az érdeklődési körének megfelelő csoportot.mosoly
  2. Mozogjon! Mint a más típusú sóvárgások esetén is, kutatások mutatják, hogy a testmozgás jelentősen csökkenti az étvágyat a zsír iránt. Ez különösen igaz a jojó-effektus esetén, ahol a testsúly fel-le ingadozik. Az e csoportba tartozó emberekre jellemző a legerősebb zsír utáni sóvárgás gyakorlatilag az összes csoport közül. A jojó-szindrómával küzdőknél mutatkozik a legdrámaibb visszaesés a zsír utáni sóvárgásban a testmozgásra adott válaszul.
  3. Dolgozzon azokon a problémákon, amelyek ürességérzést váltanak ki! Az üresség fájdalma gyakran meg nem vizsgált gyerekkori problémákból fakad. Van valami a gyerekkorában, amivel szembe kell néznie? Rövid vizsgálatot igényel valami fájdalmas harag vagy bűntudat, amelyhez ragaszkodik? Miután szembesült a problémával akár őszinte önvizsgálattal, akár egy megbízható pszichoterapeutával folytatott beszélgetés során, gondoskodjon róla, hogy elengedje testéből és lelkéből.

A háj, és elhelyezkedésének érzelmi háttereizsiros-etel-nagy

Megrekedt, és azon tűnődik, milyen gyerekkori problémák válthatják ki az üresség érzését? Az egyik jel lehet az a hely a testén, ahol a zsírt cipeli. Louise L. Hay értelmezéseiből tanultam meg, hogy a combon tárolt zsír például „összetömörült gyerekkori haragból fakad, gyakran az apa iránt érzett haragot jelzi”. Louise a következő megerősítést ajánlja ellenszerként: „Apámat egy szeretetet nélkülöző gyereknek látom, és könnyedén megbocsátok. Mindketten szabadok vagyunk.”

Louise azt is állítja, hogy a hason lévő háj „a megtagadott táplálás miatti haragot” jelzi. Ez egybeesik saját megállapításaimmal, amelyek szerint a gyomor körüli háj az anya iránt érzett haraggal kapcsolatos.

A szülők iránti harag érzését nehéz beismerni

Gyerekkori hiedelemmaradvány, hogy a szüleink elhagynak bennünket, ha haragot fejezünk ki irántuk. És az elhagyás rosszabb érzés, mint bármi, amit most érzünk. Mindig nagyon félünk attól, hogy tovább rontjuk a dolgokat. Ez általában megalapozatlan félelem, amely leplezi a valódi félelmünket, hogy nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy hitelesek és őszinték legyünk. Mégis ez jelenti erőnk valódi forrását.

Ha ön a combján cipel súlyt, kérdezze meg magától a következőt: „Lehetséges, hogy az apám iránti sértettséget cipelem?” Ha a válasz igen, akkor tegye fel a következő kérdést: „Milyen lépéseket tehetek most, hogy elengedjem ezt a fájdalmat?”

Ha a hasa környékén cipel súlyt, kérdezze meg magától a következőt: „Lehetséges, hogy az anyám iránti sértettséget cipelem?” Ha a válasz igen, akkor tegye fel a következő kérdést: „Milyen lépéseket tehetek most, hogy elengedjem ezt a fájdalmat?”

Érzelmi és fizikai állapotunknak a testsúlyunk az elszenvedője

Az érzelmi vagy fizikai fájdalom mindig annak a jele, hogy valami nincs rendben. Az efféle fájdalom nem arra való, hogy vakon elfogadjuk; inkább egy hírvivő, amely a figyelmünket igényli. Megerősítések a magas zsírtartalmú ételek utáni sóvárgás esetén:

  • Rendelkezem azzal a hatalommal és intelligenciával, hogy döntéseket hozzak.
  • Szeretnek engem, biztonságban vagyok, és lényem mélyéből érzem ezeket az é
  • Isten szeretete bennem él, és teljesen átjárja lé
  • Rendjén való, ha egyedül vagyok.
  • Most minden szükségletemről gondoskodnak.
  • Biztonságban vagyok; meleg, fehér fényben fürdő
  • Felelős vagyok önmagamért, és gondoskodom róla, hogy mások tisztában legyenek a határaimmal.
Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.