Éhség kontroll

Valóban a szeretet laktató érzés?

Spirituális lények vagyunk, akik tökéletes, teljes és egész testben élnek. Testünk minden része reagál meggyőződéseinkre, gondolatainkra és érzelmeinkre. Ha úgy tűnik, hogy testünk egy része rosszul működik, meg kell vizsgálnunk azt a gondolatot, amelyik gyógyításra szorul. Gyógyítsa meg a gondolatot, és meggyógyítja a testet.

Oly sokszor emlegetett pozitív gondolkodás és eredményei:

Egy negatív és egy pozitív gondolat nem képes egyidejűleg elfoglalni ugyanazt a teret. Az ember vagy félelmet érez, vagy szeretetet. Ha ön félelemben él, vagy annak haragként, feszültségként vagy szégyenként való megnyilvánulásában, akkor az a megoldás, hogy szeretetet zúdít a helyzetre. Töltse fel magát szeretettel, és a negatív érzelmeknek nem lesz életterük.Boldogság a napfényben

Zsigereink jelentik minden (negatív és pozitív) érzelmünk középpontját. Ösztönös megérzések irányítanak bennünket, amelyek elárulják, hogy melyik úton menjünk, és kivel barátkozzunk. Időnként megrémisztenek bennünket ezek a zsigeri megérzések, mert azt hisszük, nem fogjuk valóra váltani az álmainkat. És ha megijedünk, akkor megpróbáljuk elfojtani megérzéseink hangját azzal, hogy ételt zúdítunk rájuk.

Étellel vagy szeretettel árasszuk el lelkünket?

Vagyis két dolog valamelyikét öntheti a zsigeri megérzéseire: ételt vagy szeretetet. Étellel nyakon önteni a megérzéseinket könnyű dolog; mindenki tudja, hogyan kell csinálni. Ahhoz, hogy a megérzéseinkre szeretetet zúdítsunk, némi türelem és gyakorlás szükséges, de megéri! Tartsa észben, hogy mindig azt a kis rebbenő érzést keresse a gyomrában. Kérje meg, hogy a szeretet és a gyermeki vidámság dicsőséges érzésévé bővüljön. Ez az érzés laktató, és így a hasat annyira megtölti a szeretet, hogy a félelmet, a haragot, a feszültséget és a szégyent kipaterolja a testéből, mintha csak nem kívánatos bérlőkről lenne szó.

Ha odafigyelünk a megérzéseinkre, az azt jelenti, hogy bízunk a követkeBoldogtalan nőzőben: megvan a tehetségünk, időnk, energiánk, pénzünk, intelligenciánk és kreativitásunk az álmaink beteljesítéséhez. Ez a bizalom abból a hitből fakad, hogy Teremtőnk képére és hasonlatosságára teremtettünk. Ha követjük a megérzéseinket, megnyugtató létezés lesz a jutalmunk.

Ha semmibe vesszük a megérzéseinket, akkor a félelem, a harag, a feszültség és a szégyen alapérzései egyre hangosabbak és erősebbek lesznek. Ezek az érzések megfosztanak bennünket a belső harmóniától.

Miért eszünk annyit, ha nem találjuk a lelki békénket?

Nagyon fontos a következő: azért sóvárgunk és azért eszünk túl sokat az ételekből, mert megkíséreljük visszanyerni az egyensúlyt és a lelki békét. Sóvárgásaink mindig olyan ételekre irányulnak, amelyek megfelelnek a figyelmen kívül hagyott megérzéseinknek.

Kevés szórakozás, több evés?

Ha a zsigeri érzéseink azt mondják, hogy többet kell szórakoznunk, de semmibe vesszük ezt, akkor olyan étel után fogunk sóvárogni, amely pirozint tartalmaz, mint például a mogyoróvaj, a kesudió vagy a dió. Ennek az az oka, hogy a pirozin beindítja az agy örömközpontját. A test mindig a homeosztázis elérésére törekszik, és ha nem veszünk tudomást a zsigeri megérzéseinkről, akkor az étvágyunk ételsóvárgásokon keresztül törekszik a test szükségleteinek kielégítésére.Kajára sóvárgó nő

A szüntelen sóvárgás csökkentésének vagy felszámolásának legközvetlenebb módszerét az jelenti, ha hallgatunk ösztönös megérzéseinkre, bízunk bennük, és követjük őket. Onnan tudjuk, hogy az üzenet a zsigereinkből fakad, és nem az emberi akaratunkból, hogy mindennap szánunk egy nyugodt időszakot meditációra, imára vagy megerősítésekre.

A valódi zsigeri megérzések mindig szeretetből születnek, és olyan tevékenységet jelentenek, amely illeszkedik képességeinkhez és érdeklődésünkhöz. Megérzéseink mindig olyan tevékenységek felé irányítanak, amelyek mások hasznára válnak, és sosem olyanok felé, amelyek becstelenséggel vagy megtévesztéssel járnak.

Amikor felvesszük azt az egészséges szokást, hogy követjük a megérzéseinket, jutalmul mindig figyelemre méltó élményekben részesülünk. Az egyik csoda, amelyet élvezni fog, a normális étvágy, és a természetes módon alacsony testsúly.

Éljünk harmóniában önmagunkkal!

Arra születtünk, hogy szabad szellemünk és könnyű testünk legyen. Mindenkinek isteni joga van a szeretethez, a vidámsághoz, a kreatív önkifejezéshez, a tökéletes egészséghez és a jómódhoz. Ha igényt tartunk a jogainkra, testünk hálásan és harmonikusan reagál.

Hirtelen többé nem harcolunk az étvágyunkkal. Étvágyunk normalizálódásával pedig a többlet-testsúly természetes módon, szinte erőfeszítés nélkül leolvad majd. Ezután mindaddig, amíg megőrizzük a lelki nyugalmunkat, nem küszködünk majd ételsóvárgással. A súly hosszú távú megtartása ekkor valójában a lelki nyugalom megőrzését jelenti.

Azonban gyakorlást és éberséget igényel, hogy összeszedettek maradjunk, és megőrizzük lelki békénket. Időnként nehéz a nyugodt boldogság állapotában maradni, és az ételsóvárgás ekkor jelenti a legjobb szövetségesünket. Amint felbukkan, elemezzük, és pontosan állapítsuk meg a problémát, amellyel foglalkozni kell. Voilá! Máris visszatértünk a lelki nyugalomhoz és a normális étvágyhoz.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.