Masszázs fajták

Mire van szüksége, ha a vendég otthonában szeretne masszírozni?

Nemrég végzett masszázs tanfolyamot és szeretné kialakítani vendégei körét? Tapasztalt masszőr és szeretné rugalmasan megszervezni a munkáját? Vagy egyszerűen csak segíteni szeretne, praktikus és kényelmes szolgáltatásokat nyújtani a nagyon elfoglalt, felelőségteljes munkát végző emberek testi-lelki jólétéhez?

Mire van szükség az ügyes kezeken kívül?

Ha aktív, társasági, empatikus, aki szeret segíteni, jó közérzetet, pozitív energiát áraszt, akkor a mobilmasszőr munkája megfelelő lehet az Ön számára.

Először mutassuk be a mobil masszőr munkáját.

A mobil masszőr az, aki meghatározott napon és időpontban a vendége otthonába megy. Az egyik legfontosabb dolog, amivel rendelkeznie kell és nélkülözhetetlen, az összecsukható masszázságy. A masszőr magával viszi a masszázságyát és a szükséges kiegészítőket.

Az kliens által igényelt masszázs típusától függően a masszőr kiválasztja a megfelelő masszázsolajat, illetve köpölyözőket. Az kliens saját lepedőt és törölközőt használhat.

A szalonban végzett professzionális masszázsokhoz hasonlóan ebben az esetben is ajánlott a kezdeti beszélgetés a kliens és a masszőr között, hogy a masszőr minél többet tudjon meg a kliens egészségi állapotáról, a kliens pedig pontosítja egészségügyi problémáit és elvárásait a masszázstól.

A mobil masszőr munkájának vannak előnyei és hátrányai is.

Előnye az egyszerűség, a szabadság és a rugalmasság – nem korlátozza Önt a helyszín vagy pedig a bérleti díj. Sokkal kevesebb gondja lesz akkor is, ha szeretné befejezni a masszőr szakmát, vagy ha másik városban, országban szeretne szerencsét próbálni.

Másrészt mindig új és idegen a környezet, amelyben a mobil masszőr dolgozik. Nem tudja, mire számíthat, mennyi hely és milyen körülmények lesznek a kliens otthonában.

A mobil masszőrnek tehát kiegyensúlyozott, nyugodt és rugalmas embernek kell lennie.

Ellentétben a masszázsszalonnal, ahol a masszőr minden típusú masszázshoz rendelkezik segédeszközökkel, a mobil masszőrnek mérlegelnie kell, hogy milyen típusú masszázsokat tud otthoni környezetben nyújtani. Például a lávaköves masszázshoz digitális melegítő edény és kövek szükségesek, ez a berendezés viszonylag nehéz és nehezen hordozható. A mobil masszőrök általában nem dolgoznak üvegköpölyökkel, mert azok törékenyek és szállítás közben eltörhetnek. Ezenkívül a tűz alkalmazása otthon nem teljesen biztonságos.

A mobil masszőr szakmájában kulcsfontosságú az időbeosztás. Figyelembe kell venni az útvonalat az ügyfelekhez, a forgalmat, a torlódásokat és a város egyes részein az esetleges parkolási problémákat. Ügyeljen arra, hogy ne pazaroljon több időt az utazásra, mint magára a masszírozásra. Ne felejtse el feltüntetni az ár listában az utazással kapcsolatos költségeket: az üzemanyag- és a parkolási díjakat.

A mobil masszőrnek célszerű a legtöbb masszázsszalon nyitvatartásán kívüli időpontot egyeztetni, így több ügyfelet tud szerezni.

Ügyeljen saját biztonságára. Világosan közölje, hogy milyen típusú masszázsokat kínál és hogy ezek semmiképpen sem erotikus szolgáltatások. Ha valami nem megfelelő már a rendeléskor, fontolja meg, hogy elválalja-e vagy visszautasítja a masszázst. Új ügyfeleknél ragaszkodjon ahhoz, hogy a masszázs során legalább fehérneműben legyenek.

És hogyan bővítse az ügyfélkört?

Az első és legfontosabb dolog, ami Önt mobilmasszőrként ajánlja, azok a kezei és a hozzáállása. Ha az ajánlások nem elegendőek, használja ki az internet és a közösségi hálózatok által kínált lehetőségeket. Ne habozzon befektetni egy professzionálisan elkészített weboldalra, ahol az ügyfelek megismerhetik Önt, az Ön által kínált szolgáltatásokat és azok árait és ahol pozitív véleményeket is közölhetnek, miután átélték a masszázst Öntől.

Vigyen magával névjegykártyákat és biztassa az elégedett vendégeket, hogy adják tovább barátaiknak és ismerőseiknek.

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.