Női egészség

Már bátran lehet beszélni az intimplasztikáról is

Míg a mellplasztika, arcplasztika teljesen elfogadott és felvállalt napjainkban, illetve egyre több nőgyógyászati téma is megjelenik a TV reklámokban, addig az intimplasztikáról még mindig nem szívesen beszélnek és még a szakorvosoknál is kevésbé mernek érdeklődni e tekintetben.

Pedig egyre elterjedtebb az intimplasztika

A szépségre és a szimmetriára való törekvés egyre inkább megjelenik a nemi szervek tekintetében, mint ahogyan egyébként más testrésszel kapcsolatban is megvan ez az igény az emberben gondoljunk akár a szemünkre, mellünkre, fülünkre, orrunkra. Emellett az intimplasztika iránt megnövekedett igény onnan is eredhet, hogy milyen mintát mutatnak a médiában, felnőtt filmekben.

A külső női nemi szerv plasztikájának – ez az elterjedtebb, hiszen a hüvely nagyon nehezen hozzáférhető, plasztikázható – további oka lehet alkati női nemiszerv aszimmetria, illetve a korral járó, vagy szülés után jelentkező, akár a szexuális életet is zavaró elváltozás. (Zavaróan túllógó kisajkak, aszimmetrikus esetleg petyhüdté vált nagyajkak.) Fontos kiemelni, hogy a zavaró állapot gyakran súlyos lelki problémákat is okozhat!

A túlságosan kilógó kisajkak egyrészt a nemi életet is zavarhatják / kellemetlenné tehetik, másrészt a mindennapi tevékenységeket is. Például dörzsölődhetnek, fájdalmat okozhatnak például biciklizés / sportolás közben, feszes sportruházat esetleg fürdőruha viselésénél szembetűnő lehet és a tisztálkodást is nehezítheti. Ez kimetszéssel korrigálható.

A nagyajkak lehetnek alapesetben is aszimmetrikusak, de a kor előrehaladtával – a hormonális változások miatt – petyhüdtebbé is válhat és egyébként még a színe is változhat. Ez feltöltéssel korrigálható.

A kis és nagyajak plasztikával együtt is elvégezhető a csuklyaplasztika is. Hiszen a kor előrehaladtával a csikló mérete is csökkenhet, visszahúzódhat. Ilyenkor a csikló a csuklyából „kiszabadítható”.

Az intimplasztikai műtéteket általában helyi érzéstelenítésben végzik. Ez csak minimális kellemetlenséggel jár és a páciensek a műtét után hazamehetnek. Fájdalom a műtét alatt nem jelentkezik és utána sem jellemző, bár nyilván előfordulhat. A felszívódó varratok alkalmazásának köszönhetően nincs szükség műtét utáni varratszedésre.

 

 

 

 

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.