Szívbetegség

Az étrend kiegészítők jótékony hatása

Bármi is legyen a véleményünk a táplálék kiegészítők használatáról, az igazság az, hogy a megfelelő tápanyagok étrend kiegészítőként történő alkalmazása hosszú távon sokkal hatékonyabb a vérnyomáscsökkentő, illetve egyéb, a szívinfarktus vagy a stroke kockázatát csökkenteni hivatott gyógyszerek használatánál. Az étrend kiegészítők a probléma okát célozzák meg, nem pedig a tüneteket.

Az étrend kiegészítők a probléma okát célozzák meg, nem pedig a tüneteket.
Az étrend kiegészítők a probléma okát célozzák meg, nem pedig a tüneteket.

Az említett tápanyagok támogatják a kardiovaszkuláris rendszer egészségét, amennyiben a javasolt dózisban alkalmazzuk őket. Valószínűleg még egy jól kiegyensúlyozott étrend sem lenne képes ilyen szinten biztosítani ezeket a tápanyagokat.

Táplálék kiegészítők

Én naponta szedek táplálék kiegészítőket, mert jobban érzem magam tőlük, mert azt tapasztaltam, hogy rengeteg ember életét mentik meg; mert hosszú és egészséges életet akarok élni; és mert tudom, hogy csak előnyöm származik a használatukból.

Az ideális adag személyenként változik, de azt ajánlom, hogy a kardiovaszkuláris rendszer maximális egészsége érdekében fogyasszuk a következő táblázatban javasolt mennyiséget, és emellett igyekezzünk kialakítani egy tápanyagokban gazdag étrendet. A táblázatban két különböző dózist adok meg – az első az egyszerű megelőzést szolgálja, a második azok számára javasolt, akiknél fennáll a kardiovaszkuláris betegségek kockázata. Ez utóbbinál érdemes kikérnünk az orvosunk vagy egy klinikai táplálkozási szakértő beleegyezését, illetve tanácsát.

Ideális tápanyagbevitel táplálék kiegészítő formájában a szív egészségének megőrzéséért

Tibor Griffel

Szerző: Griffel Tibor

Végzettség: ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem. Szakterület: a szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek és a légzőrendszeri betegségek. Jelenleg reflexológus, életmód és tanácsadó terapeuta tanulmányokat is végzek.