Szívbetegség

Hogyan kapjunk szívbetegséget – garantált eredmények

Hosszú évek zavaros, egymásnak ellentmondó, bonyolult kutatási eredményei és teóriái után végre megpillantottuk a fényt az alagút végén. Egy tiszta kép kezd formálódni a kardiovaszkuláris betegség kialakulásával kapcsolatban. Ha tudjuk, mi kell ahhoz, hogy szívbetegséget kapjunk, akkor már csak annyi szükséges, hogy ennek az ellenkezőjét vegyük alapul, és tudni fogjuk, hogyan előzzük meg, illetve fordítsuk vissza a folyamatot.

Vigyázat! A gének öröklődnek!
Vigyázat! A gének öröklődnek!

 

A történet már a születésünk előtt elkezdődik, és idő előtti halállal végződik.

Valahogy így fest:

  1. Örököljük a géneket, melyek hajlamossá tesznek minket a lipoprotein-(a) és homocisztein termelésére.
  2. Születésünkkor legyünk az átlagosnál kisebb testsúlyúak és kisebbek, az anyánk legyen túlsúlyos, hogy ezáltal kifejleszthessük az inzulinrezisztenciát a szervezetünkben.
  3. Együnk finomított ételeket, melyek nem tartalmaznak megfelelő mennyiségű C-vitamint, B6- és B12-vitamint, valamint folsavat, ezáltal növeljük a lipoprotein-(a) és homocisztein szintjét a vérünkben.
  4. Vigyünk be a szervezetünkbe rengeteg oxidáns anyagot olajban sült vagy odaégett ételek fogyasztásával, dohányzással, vagy a levegőben lévő szennyeződések vagy kipufogógázok belélegzésével.
  5. Fogyasszunk antioxidáns tápanyagokban szegény (mint pl. béta-karotin-, C- és E-vitaminszegény) étrendet, azáltal, hogy kerüljük a gyümölcsök, zöldségek, magvak és diófélék fogyasztását.
  6. Fogyasszunk nagy mennyiségű telített zsírsavat (húsféléket, tejtermékeket, ketrecben tartott tyúkoktól származó tojást), s ezáltal fejlesszünk ki hiányt esszenciális zsírokból, melyek megtalálhatók a húsevő halakban, diófélékben és magvakban.
  7. Fogyasszunk rengeteg cukrot, igyunk túl sok alkoholt, kerüljük a testmozgást, és ne tegyünk semmit a stressz leküzdése érdekében.
  8. Emeljük a vérnyomásunkat sós ételek fogyasztásával, miközben kerüljük a magnéziumban és káliumban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket.

Kövessük ezeket az irányelveket, és nagy valószínűséggel számíthatunk rá, hogy már fiatalkorunkban kifejlesztünk valamiféle szív- és érrendszeri betegséget. Sok sikert!

Másrészről, ha a fent említett tényezők közül ki tudunk iktatni annyit, amennyit csak lehetséges, akkor várhatóan hosszú és egészséges életet fogunk élni – kardiovaszkuláris és a hozzá kapcsolódó betegségektől mentes életet.

Legalább tíz, de akár húsz évet is hozzáadhatunk az egészséges élettartamunkhoz.

Tibor Griffel

Szerző: Griffel Tibor

Végzettség: ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem. Szakterület: a szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek és a légzőrendszeri betegségek. Jelenleg reflexológus, életmód és tanácsadó terapeuta tanulmányokat is végzek.