Egészséges étrend

Szénhidrátmentesen – de hogyan?

Egyre elterjedtebb a ketodiéta, ami leginkább annak köszönhető, hogy legtöbben tudják, hogy a szénhidrát az ideális testsúly legnagyobb ellensége. Teljesen logikusnak tűnik tehát szénhidrátmentesen étkezni, már amennyire lehetséges. A mindennapok során azonban gyorsan rájövünk, hogy ezt elhatározni sokkal könnyebb, mint kivitelezni.

Szénhidrátmentes kenyér

Te jó ég, ennyi szénhidrátot eszem?

Az ember akkor jön rá, hogy milyen sok szénhidráttartalmú ételt fogyasztott, amikor elkezdi őket megvonni magától. Hirtelen azt veheted észre, hogy nem is tudod, mit egyél, mert szinte minden tiltólistás. Na persze ez durva túlzás, de valóban gyakran ütközhetsz falakba, ha eddig átlagos étrendet követtél.

A jó hír, hogy vannak kiváló alternatívák, amikkel helyettesítheted a szénhidráttartalmú ételeidet. Ilyen például a keto kenyér, amit pillanatok alatt elkészíthetsz magad is az erre szolgáló keverékből. Nem fogod igazán észrevenni a különbséget a normál kenyérhez képest, hacsak nem abból, hogy a mérleg nyelve egyre lejjebb kúszik majd!

Mindenre van alternatíva

Ez persze csak egyetlen példa arra, hogy nem kell éhen halni a ketodiéta közben. Ha szánsz egy kis időt az utánajárásra, szinte minden, általad fogyasztott ételre találhatsz olyan alternatívát, amit nyugodtan fogyaszthatsz a folyamat során. Nem mellesleg a keto kenyér például gluténmentes, így nemcsak diétázóknak jó, hanem azoknak is, akik gluténérzékenységtől szenvednek.

Egy kis utánajárással kialakíthatsz olyan étrendet, hogy észre sem fogod venni, hogy megváltozott az étkezésed, hiszen megehetsz nagyjából mindent, amit előtte, csak egy kicsit másképp.

A diéták nagy része azért nem működik, mert az emberek nehezen viselik hosszútávon a megszokott ételeik megvonását. A siker kulcsa éppen ezért az lehet, hogy megvonás helyett keress más, egészségesebb és kevésbé hizlaló lehetőségeket ugyanarra az ételre. Így nem fogod a diétát büntetésként megélni és könnyebben tudod majd tartani, nem adod fel néhány nap után, és nem is leszel semmire kiéhezve.

A keto diétát sem kell végigszenvedni, ha a megfelelő termékeket iktatod be az étrendedbe!

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.