Fájdalom enyhítése

Gyomor-bélhurut kezelése természetes módszerrel

A gyomor és a belek súlyos gyulla­dását (gasztroenteritiszt) általában vízből vagy ételből származó bak­tériumos fertőzés okozza. A gyo­mor-bél hurut erős bélfájdalommal, hasmenéssel, fejfájással és kimerült­séggel jár. Az efféle fájdalomnak a népnyelvben többféle vicces elneve­zése létezik (például hasmars), pedig maga a betegség nagyon súlyos tud lenni, és makacs és/vagy erős fájda­lommal járhat, különösen idősekben és kisgyermekekben.

Figyelmeztetés!

Felnőttek akkor forduljanak orvoshoz, ha a tüne­tek negyvennyolc óra elteltével sem szűnnek meg, idősek és tizenkét év alatti gyermekek esetében azonban azonnal konzultáljunk orvossal, amint a tünetek megjelennek.

Naturopátia

Azonnali böjt javasolt, de nagyon fontos, hogy közben sok folyadékot fogyasszunk, különösen konyhasóval (tengeri sóval), cukorral vagy mézzel dúsított tiszta vizet, ha súlyos vagy elhúzódó hasmenés kíséri a betegséget.

Tibor Griffel

Szerző: Griffel Tibor

Végzettség: ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem. Szakterület: a szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek és a légzőrendszeri betegségek. Jelenleg reflexológus, életmód és tanácsadó terapeuta tanulmányokat is végzek.