Fittség

Tanácsok, hogyan javítsunk életünkön!

Nemcsak azt kell azonban fontosnak tartanunk, hogy meghosszabbítsuk életünk fonalát, hanem sokkal inkább azt kell szem előtt tartanunk, hogy miképpen javíthatunk közérzetünkön, életerőnkön, életminőségünkön.

Tudatos lét

Az öregedés folyamata napjainkban nemcsak lassítható, de éppenséggel még meg is fordítható. A módszer neve: tudatos lét. Elképzelhető, hogy eljön az idő, amikor már nem tartjuk mindennaposnak a betegségek előfordulását, az életerő hiányát pedig az egyén hibás magatartása következményeként fogjuk majd fel.

Van egy olyan szervezetünkre nehezedő teher, amely nem kompenzálható a táplálkozás megváltoztatásával, ez pedig a stressz. Nincs olyan helyzet, amely stresszt idézne elő. Nem a körülmények okozzák a stresszt, azt valójában a helyzet helytelen kezelése váltja ki. A különféle szituációk kezelésének elsajátítása fontos lépés az életerőhöz és a belső harmóniához vezető úton.

Az öregedés folyamat. Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy eldöntse, ennek során tapasztaltabb, gazdagabb és bölcsebb szeretne-e lenni, vagy csupán ráncosabb, betegebb és életuntabb. Rajtunk múlik, hogyan választunk, életünk minőségét mi magunk határozzuk meg.

Az élet energia

Minthogy élünk, energiára van szükségünk. Mivel energiára van szükségünk, elhasználódunk, az elhasználódás ebben az esetben azt jelenti: öregszünk. Fiatalkorunkban egyáltalán nem gondolunk erre. Úgy teszünk, mintha az öregedés cseppet sem érintene bennünket, mintha immúnisak lennénk vele szemben. Később azonban mindenki szembe találja magát a kérdéssel: hogyan is öregszem meg? Ezután kinek-kinek saját döntése, miként éli meg ezt a folyamatot: lassú hanyatlásként, vagy egyre fokozódó beteljesülésként.poz-boldogsahg

Nagyon fontos, hogy megszakítsuk a megszokott folyamatot, melynek során elfecséreljük életünket, s hogy életkorunkat legfontosabb tőkénkként optimálisan használjuk ki. Azaz tegyünk meg mindent annak érdekében, ami valóban gazdagítja életünket. Ez pedig azzal kezdődik, hogy fokozatosan hagyjunk el mindent, ami nem teszi gazdagabbá életünket.

Találjuk meg társunkat!

A teljes élethez szükségünk van megfelelő társra, ideális elfoglaltságra – valójában hivatásra -, s egy lakásra, amelyben jól érezzük magunkat. Az életminőség biztosításához szükségünk van még egy autóra mint élvezeti cikkre, s nemkülönben arra a képességre, hogy csodálatossá tudjuk alakítani az egyszerű hétköznapokat.

Éljünk boldogan!

Ha elégedetten szeretnénk élni, jó, ha kezdettől fogva a helyes utat választjuk, így megtakaríthatunk magunknak számtalan költséges kerülő utat, melyek során alternatív lehetőségeket próbálgatunk. Hiszen ha megkaphatjuk azt, amit valójában szeretnénk, miért is ne vágynánk rögtön a legjobbra?szerelem-par

A nem megfelelő életkörülményeket lehet figyelmen kívül hagyni, azonban ezek elkerülhetetlenül gyorsabb öregedéshez vezetnek, vagy ami még rosszabb, az igazi élet akadályaivá válnak. Nagyon sokan úgy halnak meg, hogy valójában nem is éltek. A rossz körülmények közötti élet drámaian felgyorsítja az öregedési folyamatot, ami észrevétlen marad mindaddig, amíg már késő. Ehhez kapcsolódik még a negatív gondolkodásmód is. Ha valaki pesszimistán gondolkodik, táplálkozzék is bármilyen optimálisan és cselekedjék a leghelyesebb módon, mindez mégsem válik javára.

Egy figyelmen kívül helyezett tényező így teheti hatástalanná valamennyi fáradozásunkat. Ezért nagyon fontos, hogy mindig szem előtt tartsuk, egészségünk és életerőnk fenntartása érdekében életünk során mindhárom feltételre egyformán kell ügyelnünk: a táplálkozásra, a gondolkodásmódunkra és a testmozgásra!
Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.