Fittség

Mit tartogat a jövő? A jövő orvosi eljárásai…

A várható élettartam emelkedése azt a látszatot kelti, mintha az általános egészségi állapot is javulna. Ám valójában az a helyzet, hogy csupán hosszabb ideig vagyunk betegek.

Tovább éljünk? Kinek jó az?!

Napjaink modernnek tekintett orvoslása teljes mértékben a tünetekre irányul, figyelmen kívül hagyva a tényleges megelőzést. Hagyja, hogy a betegség teljesen kifejlődjön, s aztán igen magas költség mellett a betegség kezelésével foglalkozik. A várható élettartam nem jelenti egyidejűleg a várható egészséges állapot időtartamát is. És ugyan mire jó az, ha tovább élünk, de folyton betegek vagyunk?Élet - halál

A probléma az, hogy napjaink nyugati orvostudománya összetéveszti a korai felismerést a megelőzéssel. Egy betegség korai felismerése nem megelőzés, éppenséggel a megelőzés hiányának jele.

1900 körül még minden harmincadik ember halt meg rákban, 1920-ban már minden tizenötödik, 1950-ben minden hatodik, 1960-ban minden ötödik, napjainkban minden negyedik. Erre igencsak oda kell figyelnünk. Száz évvel ezelőtt olyan alacsony volt a szívinfarktus előfordulása, hogy képzési idejük alatt az orvosok eggyel sem találták szembe magukat. Napjainkban a szívinfarktus a leggyakoribb halálok.

Legfontosabb a MEGELŐZÉS!

Hosszú időn át a nyugati orvoslás feladata kizárólag a tünetek megszüntetése és a betegségek gyógyítása volt. Szinte észrevétlenül megy végbe időközben a változás, mely a „helyreállítási” gyógykezelést a megelőzési orvoslás irányába tereli. Ennek során már nemcsak az élettartam meghosszabbításáról van szó, hanem az élet minőségének javításáról, az élet értékesebbé tételéről.

Ennek során a legfontosabb alapelv: óvjuk meg az alapelemeket. Minthogy a test már 17 éves korban megkezdi a leépülést, ez lenne az ideális időpont az optimális test fenntartásához szükséges intézkedések megkezdéséhez annak érdekében, hogy több évet adjunk az életnek, s egyidejűleg több életet az éveknek.

A jövő orvosi eljárása mindenekelőtt a megelőzés lesz, mely feleslegessé teszi a tüneteket, s megőrzi a természetes egészséget. Ez elsősorban is valamiféle „energetikus” orvosi eljárás lesz, mely felismeri a diszharmonikus rezgéseket, megváltoztatja azokat, sőt képes megakadályozni azok kialakulását.

Visszatekintés a múltba…

Mielőtt még ez a fajta orvostudomány megvalósulhatna, el kell hárítani egy jelentős akadályt. A múltban minden jelentős orvostudományi felfedezést először minden eszközzel támadtak, és annak követőit sarlatánoknak minősítették.Ez történt Koch bakteriológiai felfedezésével, akinek kitűnő előadását a kor első orvosának kikiáltott Vorchow ekképpen kommentálta:

„Micsoda képtelenség, hogy apró állatocskák idézzenek elő betegséget!”

Hasonlóan történt Semmelweis esetében, aki a fertőtlenítés fontosságának felismerésével radikálisan csökkentette a gyermekágyi láz miatt bekövetkezett halálesetek számát, nemkülönben a narkózis esetében, amit korábban elutasítottak, mert az elismert sebészek azt az álláspontot képviselték, hogy a beteg sikoltozása hozzátartozik ahhoz, hogy a sors kegye a fájdalom elől az ájulásba menekítse. Az orvostudomány haladása számos esetben azoknak köszönhető, akiket a tudomány háttérbe szorított.

Mit tartogat a jövő?

Mindazonáltal bizonyos, hogy eljön az idő, amikor előtérbe kerülnek az alternatív kezelési eljárások, s a kémiai és besugárzási módszereket elavult eljárásokként el fogják majd vetni.

Ily módon az egészségügy robbanásszerű költségnövekedése azonnal megállítható lenne, sőt az orvoslás még nyereséges is lehetne. A jövő orvostudománya a holisztikus orvoslás lesz, mely ki is érdemli majd ezt az elnevezést, mert ismét a teljes embert állítja vizsgálódása középpontjába, nem pedig egy-egy tünet leküzdését.

100 évnél tovább élünk?

Már a közeljövőben természetessé fog válni, hogy az ember száz évnél hosszabb ideig éljen, sőt sokan megéljék a százhuszadik születésnapjukat is. Ehhez azonban a szervezetnek megfelelő megelőzési eljárásokra van szüksége. A jövőben nem lesz szükség arra, hogy orvoshoz forduljunk, amikor megbetegszünk, minthogy magunknak keli elkerülnünk ennek szükségességét. Minden percben előttünk a lehetőség arra, hogy helyes döntéssel, sokkal jobb életet válasszunk magunknak.

Hány évesen öreg az ember?

A válasz valójában nem az életkorban rejlik, hanem a hozzáálláson múlik. Olyan idősek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat.

Az idő nem számít!

Az idő egyébként is csak illúzió, csupán tudatunk egyik szemléletmódja, s csak akkora hatalma van, amekkorát mi magunk adunk neki. Ne hagyjuk bebeszélni magunknak, hogy minden születésnapunkkal, egy évvel öregebbek lettünk. Valójában annyi történik csak, hogy eltelt egy év, s kezdődik egy újabb. Minthogy sejtjeink folyamatosan megújulnak, egy év elteltével teljesen új testtel rendelkezünk, mely tökéletesen megfelel belső képünknek. Ez a természetes önmegújulás.Öregedés folyamata

A Biblia azt mondja, Isten a maga képére alkotta meg az embert. Azt feltételeznénk talán, hogy Isten évről évre öregebb lesz? Nem elég azonban, hogy ezzel összhangba hozzuk magunkat, meg is kell valósítanunk magunkban ezt az isteni hasonmást. A legjobb, ha minden reggel és minden este tudatosítjuk ezt magunkban.

Mit jelent a NEW-AGING?

A new-aging mindenekelőtt azt jelenti, hogy öntudatra ébredjünk, és úgy éljünk, akár a tudatunk. Tudati minőségünkben nem lehetünk betegek, minthogy a tudat nem törheti el a lábát, de nem lehet korpás sem, a tudat mindig tökéletesen egészséges. Amint testünkben ennek a tökéletesen egészséges tudatnak adunk lakhelyet, ezzel töltjük fel fizikai valónkat, máris megkezdődik a test gyógyulása, s testünk tökéletes egészséget mutat, minthogy testünk tudatunk tükörképe. Ez jelenti egyben a kortalan életet is, minthogy a tudatnak nincs kora.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.