Fittség

Mi rejlik a betűk mögött: DHEA?

A DHEA megakadályozza, hogy a szervezet a bevitt kalóriákat zsírlerakatokban raktározza, így hát ez a hormon a karcsú vonalak védelmezője. Ezen túlmenően segíti az egészséges, nyugodt alvást, jelentős mértékben javítja az általános közérzetet. A férfiak napi 25 milligramm fogyasztása esetén potencianövekedésről számoltak be, de mindkét nembeliekre antidepresszáns hatású is.

Milyen hormonról van szó?

A DHEA a dehidroepiandroszteron hormon rövidítése, amit a mellékvese termel. Ez az anyag gondoskodik arról, hogy reggel éberek legyünk, s egyszerűen jól érezzük magunkat. Védi az agysejteket, javítja az emlékezőtehetséget, meghosszabbítja az élettartamot. Elvágja a rákos sejtek tápanyag-utánpótlási útvonalát. Ez biztosítja az ifjúi évek vitalitását.

Időskorban csökken a DHEA-szint, az anyagcsere az építésből (anabolizmus) a lebontásra (katabolizmus) programozódik át. A DHEA-szint emelése révén ez a folyamat elodázható. A DHEA bebugyolálja az idegeket, így védi azokat a stressztől, s meghosszabbítja az agysejtek élettartamát is. Csaknem minden súlyosabb betegség a DHEA-szint csökkenését vonja maga után, a szint növekedése ugyanakkor elősegíti a gyógyulást és javítja a hangulatot. Elmúlik a kiégettség érzése, a gyógyult azonnal jobban érzi magát.

A hormon, mely energiát ad

A DHEA energiát ad, erősíti az immunrendszert, hangulatjavító hatású, javítja az emlékezőtehetséget, fokozza a libidót. Súlycsökkentő, izomépítő hatása is van, erősíti a csontozatot, hatékony segítség rák és autoim-mun betegségek esetében, továbbá jelentős mértékben késlelteti az öregedést.

Rendkívül hatásos a DHEA és az L-karnitin vagy B-vitaminok kombinációja. Ennek segítségével az anyagcsere ténylegesen fiatalosra programozható.

A napi DHEA -fogyasztás csaknem 50 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, továbbá segít elkerülni rákos sejtek kialakulását. A DHEA a szervezet antistresszhormonja, általános öregedésgátló, közvetlen hatást gyakorol az élettartam növekedésére. Aki szeretné jól érezni magát a bőrében, annak kellő mennyiségű DHEA-ra van szüksége, mert ez az, ami konzerválja a korábbi évek vitalitását, fiatalra programozza az anyagcserét, s csaknem olyan hatású, mint az optimális gének.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.