Fogyókúrák

Almaecet – hatékony segítség a fogyáshoz!

almaecet-dietaÖnállóan alkalmazva, de egyéb diéták mellé is rendkívül hatásos lehet az almaecet, melyet már nagyanyáink is előszeretettel vetettek be a fogyás és az energetizálás érdekében. Segítségével felpörgethető az anyagcsere, aminek jótékony hatásait azonnal érezni lehet.

Milyen hatásai vannak az almaecetnek?

A bioboltokban és nagyobb élelmiszer üzletekben is bárhol beszerezhető alapanyag nem csak a főzéskor bizonyul hasznos választásnak, hanem az egészség és a normál testsúly megőrzésekor is.

  • Felpörgeti az anyagcserét, jobb lesz a vérellátottság, nő a koncentrálóképesség és a szellemi teljesítmény is.
  • Az emésztés serkentésével a zsírbontás is beindul hatására.
  • Elpusztítja a szervezetben jelen levő káros baktériumokat.
  • Megszépíti a bőrt és a hajat.
  • Mivel gyorsítja a sejtlégzést, így az öregedés tüneteinek megjelenése is késleltethető vele.
  • A sokaknak problémát okozó felfúvódás, és a székrekedés is orvosolható segítségével.

Fogyj almaecettel!

Fogyókúra alkalmával fontos, hogy a szervezet hozzájusson mindazokhoz az értékes mikrotápanyagokhoz, amelyekre az egészséges működés érdekében szüksége van. Az almaecet mindezeket úgy biztosítja, hogy közben súlyvesztés is elérhető rendszeres fogyasztásával.

Milyen almaecetet válassz?

Hozzáértők a bio-almaecetet javasolják, ez ugyanis kellemesebb ízzel rendelkezik, mint  hagyományos társa, ez pedig nem elhanyagolható tényező, ha huzamosabb ideig szeretnéd kiegészíteni vele mindennapjaidat.

Hogyan fogyaszd?

Naponta háromszor, éhgyomorra reggel, ebéd előtt negyed órával, valamint lefekvés előtt egy pohár vízbe egy evőkanállal kell tenni az almaecetből, majd ezt elkortyolgatni. Mivel az almaecetes víz az étvágyadat is csökkenti, így biztosan nem eszed túl magad az étkezések alkalmával. Energetizáló hatása miatt a testmozgás is könnyebben megy majd, aminek eredményeit alakod változásán láthatod majd.

Kapszula formában is!

Ha nem szereted erős ízét, akár kapszula formában is beviheted a szükséges mennyiséget, ezzel hozzájárulva a felesleges kilók eltüntetéséhez.

Lúgosítja a szervezetet!

Sokaknál a sav-bázis egyensúly eltolódása okozza a hízást és az anyagcsere lelassulását. Az almaecet bár savas kémhatású, mégis lúgosítja a szervezetet, vagyis kitűnő választásnak bizonyul az elsavasodás megelőzésére, helyreállítására.

Hogyan készül?

Az alma egészségre gyakorolt hatásához kétség sem férhet, nem véletlen ajánlják a szakemberek, dietetikusok minden nap egy darabnak az elfogyasztását. Az almaecet előállítása erjedéssel indul, amikor a cukor alkohollá, majd ecetsavvá alakul át. Ez baktériumölő hatással rendelkezik, s kiegészülve az alma egyedi összetételével kiválóan alkalmazható az anyagcsere fokozására. További előnye, hogy csökkenti a koleszterinszintet, és a méregtelenítésben is fontos szerep jut neki. Fogyaszd minden nap, és szervezeted hálás lesz érte!

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.