Masszázs

A masszázs pozitív hatásai az emberi testre

Kikapcsolódni mindenki máshogy szeret: egyesek fürdőbe járnak, mások egész nap fetrengenek az ágyban – és vannak olyanok, akik masszázzsal engedik ki a gőzt. Legyen szó bármelyik formájáról, a masszázs kiválóan 4 legnagyobb előnye, amelyekkel érdemes tisztában lenni.

Oldja a szorongást

Amennyiben jellemző ránk a szorongás, a masszázs jelentősen csökkentheti a tüneteket. A szervezetnek valójában két idegrendszere van: egy szimpatikus és egy paraszimpatikus idegrendszer. Utóbbi feladata a test nyugalmi helyzetének visszaállítása, a raktárak feltöltése, valamint a regenerálás. A masszázs során megnövekszik a paraszimpatikus reakció, ami a szorongás csökkenését eredményezi. Ami különösen jó hír, hogy ezek a hatások hosszantartók lehetnek, ha rendszeresen részt veszünk kezeléseken.

Nyugodtabban alszunk és enyhülnek a fájdalmak

Az alvászavarosok számára majdhogynem kötelező legalább egyszer kipróbálni egy svédmasszázst vagy legalább egy hátmasszázst – a terápia során tapasztalt nyomás ugyanis segít lelassítani az idegrendszer aktivitását, amitől mélyebben alszunk éjszaka. Ráadásul ennek köszönhetően csökken a szervezetben a fájdalom neurotranszmitter szintje (P-anyag), amitől kevésbé fogunk sajogni. Csakúgy, mint amikor beütjük a könyökünket az asztalba és elkezdjük dörzsölni – enyhíti a fájdalmat.

Ellensúlyozza az ülőmunka káros hatásait

A legtöbb ember küzd valamilyen testtartási zavarral. A stressz leggyakrabban a vállakban és a nyakban gyűlik össze, másodlagosan pedig deréktájon, valamint a farizmokban. A masszázsterápia előnyeit tekintve képes hatékonyan ellensúlyozni a sok ülésből fakadó egyensúlyhiányt. Más szóval, mindaddig nem probléma a rendszeres ülőmunka, amíg mellette beiktatunk rendszeresen kezeléseket is.

Tipp:Central Harmony Massage Studio Budapesten tapasztalt terapeutákkal várja vendégeit: a kezelések 100%-ban a vendég igényeire szabottak, így a kikapcsolódás mellett különféle egészségügyi panaszainkat is jelentősen enyhíthetjük.

Növeli az immunitást és csökkenti a fejfájást

A masszázs bizonyítottan emeli a szervezet fehérvérsejtszámát, ami nagy szerepet játszik a betegségekkel szembeni védelemben. A kezelések alkalmával erősödik az immunrendszer, és növekszik a test ellenállóképessége. Emellett akkor is megkönnyítheti életünket egy relaxáló masszázs, ha fejfájósak vagyunk, miután csökkenti a fejfájás gyakoriságát és súlyosságát – már egyetlen masszázs is azonnali jótékony hatással van az emberre.

 

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.