Wellness otthon

Egyes testrészünk külön ápolást igényel – Nézzük melyek ezek!

A kéz, egyik legfontosabb kifejezőeszközünk

Megérintünk, megfogunk dolgokat, teszünk-veszünk, kezünk majdnem mindig tevékenykedik, miközben védtelen minden külső behatással szemben. Ráadásul a kéz nemcsak „markolószerszám”, hanem egyfajta névjegykártya is, mivel arcunk mellett ez az egyetlen testrész, amely folyamatosan szem előtt van. Egy okkal több, hogy rendesen ápoljuk!

kezunk_mindent_elarul
Ne hanyagoljuk el kezeinket!
 •  Kézmasszázs

A kéz izmainak is jót tesz a lazítás. Kezdje ezért a kényeztető programot egy kis masszázzsal. Ez egy kis gumi-labdával a legegyszerűbb , görgessük finoman a két kéz között. Ezáltal javul a kezek vérellátása, és stimuláljuk a reflexzónákat is. Márpár perc múlva kellemesen ellazul az egész test

 • Kézfürdő

Lehetőleg a kézfürdő előtt végezzük el a manikűrözés első szakaszát, mert utána fennáll annak a veszélye, hogy reszeléskor a felpuhult körömről túl sok réteget távolítunk el. Mindig kívülről a köröm közepe felé haladjunk, és mindig csak egy irányba reszeljük, különben a pereme töredezni fog.

 1. Adjunk a vízhez pár csepp mandula-,olíva- vagy kókusz olajat. Nemcsak kellemes illatot áraszt, hanem bársonyossá is teszi a bőrt.
 2. Végül egy kis rózsafapálcikával nyomkodjuk vissza a körömbőrt.

 

 • Kézpeeling

Az arcbőrhöz hasonlóan a kéz bőrének is jót tesz a peeling, mert megszabadítja az elhalt hámsejtektől és élénkíti a keringést.

 1. Keverjen el 1 evőkanál mandulaolajat 1 evőkanál tengeri sóval, és ezzel a keverékkel masszírozza kezét finoman néhány percig.
 2. Végül meleg vízzel és finom szappannal mossa le a peelinget.

Meg fogja lepni az eredmény: a bőr kellemesen finom tapintású lesz. Ráadásul ilyenkor a hatóanyagok is könnyebben beszívódnak.

 • Papayás kézpakolás
 • Egyszerű kézpakolások

A legegyszerűbb pakolás az, ha kezünket vastagon bekenjük tápláló krémmel, ráhúzunk egy pamutkesztyűt, és hagyjuk hatni.

 • Olajos kézpakolás
 1. Melegítsen fel egy csésze olíva olajat, és öt percre tegye bele a kezét.
 2. Végül masszírozza be a bőrbe és a körmökbe, a fölösleges olajat itassa le papírtörlővel.
 3. Ezután ne mosson kezet. Keze így marad bársonyos
 4. Ha olyan munkát végez, amely nagyon igénybe veszi a bőrt, viseljen műanyag kesztyűt. Kézmosáshoz használjon zsíros szappant.
 5. Minden kézmosás után használjon UV-szűrős krémet, hogy megelőzze a napsütés által okozott bőrkárosodást.
 • Körömápolás

A körmök ápolásával fejezze be a programot. A száraz körmöket óvatosan polírozzuk polírozó reszelővel úgy, hogy a köröm felszíne szép sima és csillogó legyen. Masszírozzunk be a körömbőrbe és a körömbe egy kis ápoló olajat, hogy jobban beszívódjon. Ha nagyon töredezik a körmünk, kezeljük 1 evőkanál olívaolajból és 1 teáskanál citromléből álló keverékkel.

kezapolas_korom
A körmök ápolása is fontos!

 

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.