Wellness otthon

Jó közérzet a mindennapokban- Mindig legyen időnk magunkkal foglalkozni!

Ha csak pár perce van magára, akkor is használja ki!

Dörzsölje össze két tenyerét, míg felmelegszenek, majd helyezze a szemére, és élvezze a pár perc melegséget és sötétséget. Így pihenteti a szemét, és friss energiával töltekezik fel. Igyon meg lassan, kis kortyokban egy nagy pohár (szénsavmentes) vizet. Egy kis kikapcsolódás frissítő hatású. Próbálja ki az illatterápiát. Hordja magával kedvenc illatát, legyen egy kis üveg aromaolaj a táskájában. Ha szüksége van egy kis kikapcsolódásra, csukja be a szemét, szagoljon bele az üvegbe, és pár lélegzetvételnyi ideig élvezze a kellemes illatot. Ez azonnal ellazítja, és hangulatában is érzékelni fogja a kedvező hatást.

Álljon kis terpeszbe, derékból hajoljon le, és lógassa lazán felsőtestét, karjait és fejét. Egy perc után lassan egyenesedjen fel. Ez a gyakorlat élénkítő hatású, tisztítja a szellemet és üdévé teszi az arcbőrt. Végezzen el egy rövid akupresszúrás masszázst: tegye egyik mutatóujjának begyét közvetlenül az orra alá, az orr és a felsőajak közötti redőbe, és 3G másodpercig fejtsen ki enyhe nyomást erre a pontra. Fokozza a jó hangulatot és megnyitja az érzékek csatornáit.

Előkészületek -mindig készítsünk listát

Valóban szánja rá az időt a wellness-hétvégére. Tartson valóban péntek estétől vasárnap estig, és ez az idő legyen csak az öné. Erre az időszakra mondjon le minden időpontot, még a legkisebb elintéznivaló is megzavarja a kikapcsolódást, és fogva tartják a hétköznapok. Ezen a hétvégén Ön nélkül is fog boldogulni a világ.

beavarlo_lista
Mindig készítsünk listát!

Először is állítson össze bevásárlólistát: milyen ételeket szeretne ezen a hétvégén készíteni? Mit szeretne inni? Milyen szépségrecepteket szeretne alkalmazni és mi szükséges ezekhez? Milyen kellékekre van még szüksége (illóolaj, gyertya, lazító zene…)? Vásároljon be időben, hogy a péntek este már ne azzal teljen, hogy a boltokban rohangál, hanem valóban el tudja kezdeni a közérzetjavító programot. Már egy nappal előtte készítsen elő mindent, amire szüksége lesz: tornamatracot vagy gyapjútakarót, tiszta törülközőket, fürdőköpenyt, kényelmes ruhát, esetleg egy jó könyvet stb.

Barátaival, ismerőseivel és rokonaival közölje, hogy hétvégén programja van, és nem lesz elérhető. Aztán némítsa le a telefont, állítsa be az üzenetrögzítőt, mobiltelefonját kapcsolja ki, és közben szabaduljon meg attól a kellemetlen érzéstől, hogy lemarad valamiről.

Péntek este – A hétvége csak a miénk!

Kezdje wellness hétvégéjét a kellemes légkör megteremtésével, próbálja meg elfelejteni a hétköznapokat. Próbáljon meg mindentől megszabadulni, ami a szívét nyomja, erre szánjon annyi időt, amennyire szüksége van. Ha úgy érzi, felkészült, akkor kezdje a wellness-hétvégét egy finom wellnessitallal.

Egyedül vagy kettesben?

Először gondolja végig, hogy a wellnesshétvégét egyedül vagy társaságban szeretné tölteni. Ha egyedül van, semmi nem zavarhatja meg nyugalmát, és valóban csak önmagára figyel. Sokszor éppen ez az, amire szükségünk van.

Vagy társaságra vágyik? Talán egy wellnesshétvége megfelelő alkalom arra, hogy alaposan kibeszélgesse magát barátnőjével, és hogy közösen szórakozzanak.

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.