Érzékszervek

Miért fontos, hogy a megfelelő szemüvegben dolgozz? – meghálálja a teljesítményed

A szemüveg viselése segít a látásproblémák korrigálásában, ami tiszta és éles látást biztosít. Sok szemüvegviselő számára, különösen azoknak, akiknek nagyon erős dioptriára van szüksége, ez a mindennapi élet minőségének javulását is jelenti. A rövidlátás és a távollátás a leggyakoribb látásromlási probléma, amellyel az emberek szembesülnek. A rövidlátó olyan személyre utal, aki jól látja a közeli dolgokat, de távolra már homályos látástól szenved. A távollátás ennek ellentétét jelenti, megnehezíti a dolgok közelről való olvasását és látását. A szemüveg rendkívül hasznos lehet bizonyos tevékenységek során, például olvasás, írás vagy vezetés közben, munkavégzés során.

Rapidus Optika az ország egyik legelkötelezettebb és legképzettebb csapatával kitűzte azt a célt, hogy az optikai kihívásokra megtalálják a legjobb megoldást. Felnőtt, gyermek és céges látásvizsgálatot is végeznek, melyet szemészorvosok vagy diplomás optometrista munkatársak végeznek el. A látszerészek pedig a hatalmas választékból segítenek kiválasztani a tökéletes szemüveget, napszemüveget vagy számítógépes védőszemüveget.

Szemüveg viselése a munkahelyen

Szemüveg

Sokféle orvosi oka lehet annak, hogy az emberek szemüveget viselnek. Az egyszerű válasz az, hogy a szemüveg segít jobban látni. Vannak, akik távoli dolgok olvasása vagy vezetés céljából viselnek szemüveget. Más emberek csak akkor viselnek szemüveget, ha közeli tevékenységet végeznek, például olvasnak vagy írnak. Vannak, akik állandóan szemüveget viselnek.

A szemüveg viselés megakadályozza a szem megerőltetését, a fejfájást, a homályos látást és az egyéb kellemetlenségeket, a fényvisszaverő és UV bevonatok pedig megvédik a szemet a naptól és a tükröződéstől is.

Számítógépes védőszemüveg

A szemeid fáradtnak és irritáltnak érződhetnek egy hosszú nap után a képernyő előtt. Ezt a kijelzőre való hosszú ideig történő fókuszálás és koncentráció okozza. Homályos látás, vörös szemek, kettős látás, szédülés és fejfájás is jelentkezhet abban az esetben, ha nem véded megfelelően a szemeidet.

A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, emellett pedig rengeteg nehézségnek van kitéve, ebből adódik, hogy nem képes mindenhez alkalmazkodni. A szem szaruhártyája és lencséje nem képes kiszűrni ezt a típusú fényt, ez pedig idővel károsíthatja a látásunkat.

A számítógépes védőszemüveg célja, hogy a “kék fény” kiszűrésével megóvja a látását a monitor előtt végzett munka során is. Míg a tünetek teljesen megszűnnek használatával, későbbi betegségek kialakulását is megelőzhetjük vele.

Védőszemüveg

Ha munkakörülménye balesetveszélyes, például repülő fa, fém, por vagy más részecskék, vegyi anyagok jelenléte is előfordulhat, abszolút egyértelmű és kötelező is, hogy viseljen védőszemüveget.

Ha a hobbiját is hasonló környezetben végzi, viseljen védőszemüveget, miközben otthoni fatárolójában dolgozik, udvari munkát végez és olyan tevékenységeket folytat, ahol idegen test vagy szemsérülés léphet fel. A védőszemüvegek ütésálló lencsékkel rendelkeznek, kialakításuk alkalmas a balesetek megelőzésére. A szemüveg viselése elengedhetetlen a szem sérülésének megelőzése érdekében, de tiszta látásra is szükség van. Válasszon dioptriás védőszemüveget,  hogy a legjobban védje a szemét és a látását.

Hatékonyságnövelés a megfelelő szemüveggel

Ha látáskorrekcióra, dioptriás szemüvegre van szükséged, biztos lehetsz benne, hogy a megfelelő szemüveg hasznos társad lesz a munkavégzésben, hiszen a lencsék megkönnyíthetik a különböző távolságok tisztánlátását.

Hogyan segíthet egy személyre szabott, munkakörnyezetedhez illeszkedő szemüveg abban, hogy sikeresebb legyél a karrieredben?

1. Búcsút inthetsz a fájdalomnak

Évek óta szenvedsz fejfájástól, és nem tudod, mi lehet az oka?

Gondoltál már arra, hogy hibásan korrigált vagy korrigálatlan lehet a látásod?

A számítógép előtt töltött hosszú nap után nem lehet ismeretlen a hát-, nyak- vagy vállfájdalom érzése. Erőlteted a szemed, hogy el tudd olvasni az apró és távoli betűket a kijelzőn, felveszed a tested számára a lehető legkényelmetlenebb testtartásokat, hogy tisztán lásd a képet.

Ennek azonban van egy egyszerűbb módja is.

A szemüveggel visszanyered tisztán látásod, erőlködés nélkül! Nincs többé hajlongás, kényelmetlen testtartás és kellemetlenség.

Koncentrálhatsz a feladatokra, kihívásokra, hiszen a szemüveged segítőtársként kristály tisztává varázsolja neked a világot.

2. Fenntartható koncentráció

A megfelelő szemüveggel újra élvezheted a látást. Nem hátráltatnak a szemed problémái, nincs mi elterelje a figyelmed. Képes vagy a feladataidra és a kihívásokra koncentrálni.

A fájdalom elmúlásával és a tisztán látás segítségével hatékonyabban fogsz tudni dolgozni, hiszen megszünnek azok a tünetek, amelyek korábban visszatartottak vagy rossz közérzettel jártak.

Megújult erővel indulhatsz neki a megpróbáltatásoknak!

3. Pluszpont a mentális egészségednek

Gondoltad volna, hogy a látásod befolyásolhatja a mentális egészséged is?

Frusztráló lehet, amikor bármennyire is szeretnél, egyszerűen nem látsz megfelelően. A szorongó érzés vagy a feszültség sem szokatlan ilyen esetekben. Ez nehézzé és fájdalmassá teheti a mindennapi tevékenységeket, ha nem korrigáljuk megfelelően.

A megfelelő szemüveggel nem csak tiszta látást, de hatékonyságot is nyersz, hiszen nemcsak a kép változik élessé, de te is könnyebben átlátod az adott helyzeteket és jobb döntéseket is hozol.

Tisztánlátás, mint dolgozói juttatás

 

Az alkalmazottakat motiválni kell és meg kell becsülni annak érdekében, hogy hosszú távon elköteleződjenek melletted és a céged mellet.

Ekkor a legtöbb munkaadónak a különböző juttatási csomagok jutnak eszébe.

Mit szólnál, ha hálád jeléül tisztánlátással kedveskednél az alkalmazottaidnak?

A Rapidus ingyenes tanulmánya néhány egyszerű ötlettel segíthet abban, hogy lendületben tartsd a munkavállalóidat.

Céges látásszűrés?

Személyreszabott szemüveg a dolgozóidnak?

A Rapidus Optika csapata, megkönnyítheti a dolgod!

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.