Fájdalmak diagnózisa

Valóban bomba alakot szeretnél? Íme, pár ötlet a leghatékonyabb otthoni edzésekhez

Az egészséghez szorosan hozzákapcsolódik a megfelelő mozgásforma. Ha jobban akarunk kinézni, csinosabbak, fittebbek szeretnénk lenni, akkor meg pláne fontos tudnunk arról, hogy mi legyen az első lépés. A legtöbben persze azonnal az edzőterembe rohannának. Pedig létezik néhány olyan otthoni lehetőség, amivel igenis érdemes élni.

 

Súlyzós edzések otthon

Gyakori tévhit, főleg a hölgyeknél, hogy a diétánál elég, ha az edzés kimerül a tornában, na meg a kocogásban. Pedig ha igazán hatékony zsírégetés a célunk, akkor mindenképp be kell vetnünk a saját testsúlyos vagy súlyzós mozgásformákat is. A mítosszal ellentétben a hölgyek nem lesznek tőlük nagyok és férfiasak, ellenben szó szerint elérhetik velük a modellek áhított alakját. Az izom építése ugyanis nem csak jelentősen megindítja a kalóriaégetést, de mindenkin jól mutat. Ne idegenkedjünk tehát az otthon használható súlyzóktól, szalagoktól és más súlyemelő kellékek használatától. Szerezzük be azokat, amelyek a legpraktikusabbak számunkra és megmozgatják a legfontosabb izmokat. Az interneten ráadásul rengeteg olyan videó található, amelyek segítségével könnyedén megtanulhatjuk a legjobb gyakorlatokat is.

Egészséges táplálkozás koplalásmentesen

Az is egy téves sztereotípia, hogy a diétához koplalni kell, na meg unalmas salátákat enni. Pedig a rendszeres, kalóriaszegény étkezés a megfelelő diétánál főleg zöldségekből, zsírszegény tejtermékekből, húsokból és lassan felszívódó szénhidrátokból áll. Továbbá egészséges zsírokból, például olívaolajból és finom magvakból. Azért ezekből az összetevőkből már elég sokféle finomságot lehet készíteni, nem igaz? Ráadásul az ilyen jellegű étkezés – természetesen a cukor, és a feldolgozott élelmiszerek elhagyásával – a hölgyek legnagyobb örömére edzés mellett még a narancsbőrnek sem kedvez. A jó étkezés, a sok folyadék és a sport szinte leolvasztja a cellulit minden formáját a testünkről.

A fotó forrása:
baranq / Shutterstock.com

 

 

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.