Fájdalom enyhítése

Fagydaganat és fagyási sérülések természetes kezelése

A vöröses-kékes, égő és viszkető duz­zanatok általában a kézen és a lábon jelennek meg, a szélsőséges hideg és a rossz keringés együttes következmé­nyeként. Keverjünk el egy tojásfehér­jét egy evőkanál liszttel, glicerinnel és mézzel kenhető pasztává, és óvatosan vigyük fel az érzékeny testfelületre. Huszonnégy órára takarjuk le ken­dővel vagy kötéssel, és tartsuk mele­gen. A gyógyulást az E-vitamin-tar­talmú ételek is segíthetik, valamint a bíborkasvirág.

Milyen kenőcsöket használjunk?

Égető és viszkető tünetekre mér­ges szömörcéből készült homeo­pátiás kenőcsöt kenjünk naponta kétszer, s háromóránként vegyünk be légyölő galócát vagy növényi sze­net (Carbo vegetabilist), ha meleg hatására rosszabbodik az állapotunk (C6 hígításban két héten át napon­ta háromszor). A berepedezett bőrre kenjünk fehér földi tökből (Bryoniából) készült kenőcsöt, és szed­jünk petróleumot C6 hígításban két héten át naponta háromszor.

Tibor Griffel

Szerző: Griffel Tibor

Végzettség: ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem. Szakterület: a szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek és a légzőrendszeri betegségek. Jelenleg reflexológus, életmód és tanácsadó terapeuta tanulmányokat is végzek.