Fittség

Hogyan lehetünk kiegyensúlyozottak lelkileg?

Minthogy testünket sem elcserélni, sem a használt cikkpiacon eladni nem tudjuk, fontos, hogy barátot és életre szóló szövetségest lássunk benne, mert a testünkhöz való viszony alapvető feltétel az élethosszig tartó egészség és életerő eléréséhez. Ha nem tudunk megbékélni a testünkkel, s nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ez már elégséges alap ahhoz, hogy ne érezzük jól magunkat.

Ne csak a külsőnkkel törődjünk!

Ne önmagában az legyen a célunk, hogy karcsúbbak, erősebbek, ruganyosabbak akarunk lenni, hanem teremtsük meg mindennek a feltételeit, s adjuk meg testünknek az esélyt, hogy örömöt szerezzen számunkra. Kössünk békét a testünkkel, sőt, ami még jobb: kezdjük el megszeretni. Tudatosítsuk, mit tartunk becsben testünkön, s bánjunk vele szeretettel, hiszen nincs belőle másik.Boldog ugrás

Nem azáltal teszünk szert eszményi testalkatra, hogy elfogadjuk, hanem úgy érhetjük el, hogy mi magunk alkotjuk meg.

Hulladék a testben

Kutatásaim során arra törekedtem, hogy megtaláljam az egészséges élet kulcsát, valamiféle titokzatos, az életet meghosszabbító anyagot, vagy valamilyen eddig ismeretlen vitaziláló eljárást fedezzek fel. Ehelyett az emberi lét valamennyi szintjén folyamatosan szeméthegyekbe ütköztem.

Az emberi sejt belefullad saját anyagcseretermékébe, ha nem működik a cellák közötti hulladékszállítás. Mégpedig azért nem működik, mert nem megfelelő vizet fogyasztunk, olyat, amelynek hosszú molekulaláncai nem tudják áttörni a cellák falát. A sejt az összeomlást elkerülendő osztódni kezd, ugyanakkor a hulladék is osztódik, így minden új sejt hulladéklerakatként kezdi életét. Ha az osztódási folyamat kimerül, a sejtek elpusztulnak, s ezzel elpusztul az egész szervezet is.

Hasonló folyamat megy végbe a szellemi területen is. A negatív gondolatok negatív életkörülményeket idéznek elő, amelyek aztán károsan hatnak vissza gondolkodásunkra. Az eredmény: örömtelen élet, végső esetben depresszió.

A zavaros érzések az érzelmi területen is nyomott hangulathoz vezetnek, és állandósuló nyomott kedélyállapotot idéznek elő. Ez csökkenti az aktivitást és elveszi az életkedvet.

Hogyan legyünk kiegyensúlyozottak?

Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy pár nap alatt érzékelhető változásokat éljen meg közérzetét és életerejét illetően. Mégpedig gyógyszerek, órákon át tartó jógagyakorlatok és az élvezetekről való lemondás nélkül.

Testünk öngyógyító! Ne hagyjuk cserben!

A szervezet regenerációképessége és életereje jelentős mértékben függ a lehető legtermészetesebb, kiegyensúlyozottabb táplálékbeviteltől. A test öngyógyító és öntisztító organizmus, amely rendben tartja önmagát, hacsak nem egy helyben ülve töltjük el napjainkat, ha nem dohányzunk, ha nem visszük túlzásba a táplálkozást, illetve ha nem helytelenül táplálkozunk, s ha alaposan kiakasszuk magunkat. A testben felhalmozódó mérgező hulladék mennyisége elképesztő méreteket ölthet. Sokan akár 25 kg mérget is hurcolhatnak magukban, többet, mint amennyi csomagot felvihetünk a repülőgépre.elhizas-dieta2

Nem egyszerűen táplálékot kell magunkhoz vennünk, hanem valódi élelmiszert, azaz több zöldséget és gyümölcsöt, dióféléket és olajos magvakat, mert csak az életteli élelmiszer táplálja helyesen az eleven szervezetet. Ételeink legyenek mindig egészen frissek és természetesek. Különben folyamatosan beteggé esszük magunkat. Többnyire túl sokat és túl gyakran eszünk, túlságosan kapkodva, s ráadásul nem a megfelelő ételeket.

Hogyan és miből nyerünk életenergiát?

Szervezetünket háromféle anyaggal tápláljuk és formáljuk: a táplálékkal, melyet megeszünk, a levegővel, melyet belélegzünk, és a benyomásokkal, melyeket befogadunk. Ezekből az anyagokból nyerjük életenergiánkat.

Döntő fontosságú ezeknek az anyagoknak a minősége.

A szervezetnek megfelelő formában, a megfelelő mennyiségben és a megfelelő időben van szüksége ezekre az építőanyagokra. Ugyanakkor rendkívül fontos a biofelhasználhatóság. Ez a kifejezés valójában a gyógyszerészet szakkifejezése, arra utal, hogy egy bizonyos anyagot, például a táplálékot vagy egy gyógyszert a beviteltől számítva milyen gyorsan és milyen folyamatokon keresztül tudja a szervezet hasznosítani. A szervezet bizonyos élelmiszereket gyorsabban és jobban tud hasznosítani és feldolgozni, mint másokat.

Ügyeljünk a megfelelő tápanyagok bevitelére!
Ügyeljünk a megfelelő tápanyagok bevitelére!

Ha műszaki cikket vásárolunk, használatbavétel előtt mindig gondosan elolvassuk a használati utasítást. Ez természetesen egy olyan komplex berendezésre is érvényes, mint az emberi test. Különben az „ember-gép” nem képes optimálisan működni. Minthogy születésünkkor hozzánk nem mellékelnek használati utasítást, ezt életünk során magunknak kell kidolgoznunk, és a megfelelő eljárásokat követnünk.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.