Miért jó a felezős diéta?

Igen-igen, ez is, mint minden diéta, önuralmat és kitartást igényel, de gondoltál-e már arra, hogy létezhet olyan fogyókúrás módszer, amelynek követése mellet semmilyen ételről nem kell lemondanod, amit eddig szívesen ettél?

A felezős diéta éppen ilyen: az a lényege, hogy bármit ehetsz, amit ettél, válogatás nélkül, bármivel. Az egyetlen kritérium, hogy a szokásos adagodnak minden alkalommal pontosan csak a felét szedd a tányérodra és fogyaszd el!

felezio-dieta

Ez a módszer kis akaraterővel bárki számára betartható: nincs az a gourmand vagy édesszájú ember, aki ne látná szívesen, hogy nem kell lemondania a finomságokról! Mivel semmit nem vonunk meg magunktól, a finomságok iránti vággyal sem kell megküzdenünk, a csökkentet mennyiségekhez pedig pillanatok alatt hozzászokik a szervezet.

A diéta sikere tehát kizárólag az adagok betartásán múlik, amelyet azzal is megsegíthetünk, hogy a szokásos nagyméretű tányérok helyett fele akkorát választunk – így egészen biztosan nem okozunk kárt vele, amikor teleszedjük.

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.

Katgória: Fogyókúrák

Véleménye fontos számunkra, írja meg!

Az email cím nem lesz nyilvánosan olvasható! A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitölteni!

öt × öt =

Read previous post:
Az éltető vízről

Az emberi szervezet 7%-a víz. Olyannyira nélkülözhetetlen annak egészséges működése szempontjából, hogy már 2% folyadékvesztés hatására is jelentősen romolhat a...

Close