Fogyókúrák

Fogyókúra tippek – találd meg az ideális módszert!

fogyokura-tippakLeadnál túlsúlyodból, és ehhez szeretnél olyan módszert választani, amely betartható, és gyors eredményeket hoz? A felesleges kilók sokunknak okoznak problémát, ám a tőlük való megszabadulás korántsem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Számos diéta típus közül válogathatnak azok, akik fogyni kívánnak, ám a testmozgás szerves részét kell, hogy képezze a mindennapoknak, ha valóban az elképzeléseknek megfelelő végeredményt szeretné tapasztalni.De mégis melyik az ideális étrend? Muszáj lesz nap mint nap a kalóriákat számolgatni, vagy inkább az alapanyagok megválasztásán legyen a hangsúly? Olyan kérdések ezek, melyek legtöbbünkben felmerülnek a témával kapcsolatban.

Miért sikertelen sokszor a fogyókúra?

Talán ismered azt a kudarccal teli érzést, amikor hiába az étkezésre való figyelés, és az önsanyargatás a konditeremben, de az eredmények mégis elmaradnak. Van úgy, hogy sikerül leadni néhány kilót, ám az hamarosan kamatostul kúszik vissza a kritikus területekre.

A hiba legtöbbször abban van, hogy el-elcsábulunk a diéta ideje alatt, a sok kicsi falat pedig bizony sokra megy. Emellett az sem mindegy, hogy beilleszthető-e a választott módszer mindennapjaiba. Ha képtelenség megoldani az ebédet munkaidőben az előírt alapanyagokból, máris bukott az egész.

Fogyókúra személyre szabottan

Szervezetünk nem egyformán működik, így míg egyeseknél beválik a 90 napos diéta, addig másoknak a vércsoportot alapul vevő módszer, vagy éppen az Update bizonyul eredményesnek. Könnyen lehet, hogy időre lesz szükséged, mire megtalálod azt a típust, amelyik biztosít elegendő energiát, és hosszú távon is tarthatónak bizonyul. Vannak, akik nem szeretik a szigorú szabályokat és időponthoz kötött étkezéseket, számukra a nagyobb szabadságot biztosító módszerek a javasoltak.

Milyen diéta javasolt kifejezetten Neked

  • Abban az esetben, ha szívesen fogyasztasz húst az étkezések alkalmával, akkor az Atkins diéta, vagy az úgynevezett fehérje diéta ajánlott.
  • A vegetáriánus ételeket előnyben részesítőknek a lúgosító étrend javasolt.
  • Akik a zöldségek és gyümölcsök megszállottjai, számukra a szétválasztó, vagy más néven testkontroll diéta ajánlott.
  • A változatos étrendet előnyben részesítők számára hasznos, ha olyan népszerű módszerek közül válogatnak, mint például a 90 napos diéta, az Update, a vércsoport diéta, vagy például a 6+1 diéta.
  • Választott diétájád akár kiegészítheted zsíréget, étvágycsökkentő készítmények szedésével, citrom fogyasztásával, vagy almaecet étrendbe illesztésével.

Tedd le voksod bármelyik módszer mellett is, azt érdemes szem előtt tartani, hogy a sikerhez vezető út első lépcsőfoka agyban eldönteni a változtatás iránti igényt. Amíg ez nem történik meg, addig próbálkozhatsz bármilyen diétával, mindig találsz majd kibúvót a napi edzés alól, és az étrendet sem valószínű, hogy maradéktalanul tartani tudod majd. Legfontosabb, hogy átlásd, miért ideális a választott fogyókúrás módszer, így az garantáltan hosszú távon is tartható lesz.

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.