Sav-bázis egyensúly

A szárított gyümölcs hét előnye és a hat legerősebb bázikus élelmiszer!

  • szaritott-gyumolcs-elonyeA gyümölcssavak élénkítik a testet és serkentik az emésztést.
  • A gyümölcsaromák pazar ízvariációkat kínálnak.
  • Az antioxidánsok megóvnak a betegségektől és az idő előtti öregedéstől.
  • Az ásványi anyagok és a nyomelemek erőt adnak.
  • A vitaminok fontos építő- és védőanyagokat képeznek.
  • A másodlagos növényi anyagok támogatják az immunrendszert.
  • A ballasztanyagok szabályozzák az emésztést és karbantartják a bélflórát.

Füge
Füge

A füge segít fáradtság, gyengeség és összpontosítási zavarok esetén. Baktériumölő összetevői segítik a sebgyógyulást, enzimjei serkentik az emésztést, a benne lévő ásványi anyagok és nyomelemek erősítik az immunrendszert és az idegeket.

Datolya

DatolyaA datolya megnyugtatja idegrendszerünket. Vizsga esetén energiát ad, javítja az összpontosítási képességet, ugyanakkor csipetnyi higgadtságot is kölcsönöz.

Szilva

SzilvaA szilva szárított formájában elsősorban emésztéssegítő hatásáról ismert. Kék festékanyaga antioxidánsként hat és segít az idő előtti öregedés és a rák, elsősorban a vastagbélrák megelőzésében.

Sárgabarack

SárgabarackA sárgabarack ásványi anyagok és nyomelemek mellett sejtvédő másodlagos növényi anyagokat, béta-karotinokat is tartalmaz, melyek támogatják az immunrendszert és elpusztítják a ráksejteket.

Mazsolák

MazsolaA különféle mazsolák, tehát a szárított szőlő klasszikusnak számít a szárított gyümölcsök között. Önmagában éppoly finom, mint müzliben, süteményben vagy salátában, és sokoldalúan gazdagítja az egészséges konyhát. Különleges, egzotikus jelleget kölcsönöz zöldséges ételeknek és a rizsnek. Ezen kívül még a szuvasodástól is védi a fogakat, ahogyan azt amerikai tudósok kiderítették.

Banán

BanánA banán különösen erős bázisképző. Ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, amely fontos a szervezetünknek. Ez érvényes a szárított formájára is, amely nagyon finom müzliben, de rágcsálnivalóként sem utolsó. Ha banán csipszet vagy -szeleteket vásárolunk, ügyeljünk arra, hogy friss banánból készült, cukrozatlan termékről legyen szó. Az olcsóbb változatok közt akad ugyanis olyan, melyeket előzőleg hőkezeltek és cukorral édesítettek.

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.