Éhség kontroll

Víz és a sport: energiaforrásunk

Korlátlan energiával rendelkezünk, ha harmóniában élünk legmélyebb meggyőződéseinkkel. Van két további természetes forrás, amelyből hihetetlen mennyiségű energiához juthatunk: a testmozgás és a víz.

Energiát csakis sportolással nyerhetünk!Marathon, black silhouettes of runners on the sunset

Azokon a napokon, amikor fáradtnak, depressziósnak, másnaposnak, PMS-től szenvedőnek vagy egyszerűen csak boldogtalannak érzi magát, próbáljon mozogni. Végezzen valamilyen aerob mozgást legalább 15 percen keresztül, amiben jól megizzadhat. Aerob tevékenysége miatt elég keményen kell lélegeznie ahhoz, hogy ne tudjon énekelni (bármi, ami ennél kevesebb, nem elég energikus), de nem eléggé keményen ahhoz, hogy ne tudjon beszélgetni (amivel már az anaerob szintre jutna, ahol nincs zsírégetés).

Rengeteg tanulmány hangsúlyozza a testmozgás figyelemre méltó terápiás előnyeit. Éveken át dolgoztam a mentális és fizikai egészség kutatójaként, és rendszeresen átlapoztam az orvosi és pszichológiai szervezetek lapjait. A testmozgás egyike annak a néhány témának, amelyben általában egyetértésre jutnak a kutatók. Kevés kivételtől eltekintve a testmozgás mindig jótékony hatású.

Igyunk vizet minél többször!

Ami a vízhez társuló előnyös hatásokat illeti, amikor legközelebb alacsony lesz az energiaszintje, várjon egy percet, mielőtt kávészünetet tartana. Inkább próbáljon vizet inni. A víz frissítő és fiatalító hatású, és figyelemre méltó természetes energiaforrás. Tegye különleges itallá a vizet azáltal, hogy egy csodálatos kristálypohárban szolgálja fel, citromkarikával a tetején.

MEGERŐSÍTÉSEK A FOLYADÉKOK UTÁNI SÓVÁRGÁS ESETÉN

  • Elegendő energiám van ahhoz, hogy valóra váltsam minden vágyamat.
  • Segítséget kérek másoktól, és elfogadom azt.
  • Olyannak szeretem magam, amilyen most vagyok.
  • Elfogadok mindent, ami jó az é
  • Elengedem a szükségletemet arra, hogy siessek.

Megbocsátok minden múltbeli fájdalmam forrásának, és megengedem, hogy most öröm kerüljön a lényembe.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.