Élj egészségesen

Az elhízás gondolkodásmód következménye?

Az elhízás több a zsír egyszerű elraktározásánál, szoros kapcsolatban áll a testképpel és világszemléletünkkel is.

Olyan életfontos összefüggés ez – talán a legfontosabb —, amit a hagyományos orvoslás előszeretettel figyelmen kívül hagy. Persze sokan élnek toxikus életet, nem csupán az elhízottak, csak hát ki-ki másként reagál a toxicitásra. A hízásra hajlamosak a fizikai és érzelmi toxinokat zsírsejteikben raktározzák el.

Az elhízás több a zsír egyszerű elraktározásánál, szoros kapcsolatban áll a testképpel és világszemléletünkkel is.
Az elhízás több a zsír egyszerű elraktározásánál, szoros kapcsolatban áll a testképpel és világszemléletünkkel is.

 Amit magunkról és a világról gondolunk, mélységesen kihat a testsúlyunkra

Ahhoz, hogy egyáltalán a testi-lelki, szellemi gyógyulás útjára léphessenek, fontos döntést kell hozniuk, talán a legfontosabbat eddigi életükben. Nézőpont kérdése, hogy milyennek érzik: a legkönnyebb, avagy a legnehezebb választásnak, amivel csak dolguk volt. E döntés az érzelmi egészség, másként az öngyógyítás felvállalása.

Bizonyított tény, hogy a testi-lelki és szellemi gyógyítás technikái élettani változásokat idéznek elő az agyban és más szervekben.

Ennek az az oka, hogy gondolataink, vélekedéseink és érzelmeink nem csupán az agykéregben raktározódnak el, hanem sejtjeinkben és szöveteinkben is. Az összeköttetésről bonyolult idegpályák gondoskodnak a neurotranszmittereknek nevezett ingerülettovábbító vegyületek közvetítésével.

Bár a természetes gyógymód kihat a sejtek emlékezetére, ne feledjék, hogy az egész folyamat fejben dől el. Nekünk magunknak kell elhatároznunk, hogy meggyógyulunk. Ehhez nem árt világosan látni, hogyan működik a test-elme kapcsolatrendszer, de hagyatkozhatunk velünk született tudásunkra is.

A fogyás belső munkával kezdődik

Aki a fokozatosság híve, az először teremtsen elegendő időt és alkalmat ahhoz, hogy e belső gyógyító erő kifejtse hatását. Vonuljanak el naponta a világ elől, mondjuk egy parkba, de a reggeli ébredés órája is kitűnő lehetőség erre. Lefekvés előtt szintén „kiüresíthetik elméjüket”.

Ismételjék ezt meg néhány napig, és meglátják, máris megmutatkozik az eredmény! Az elme méregtelenítése azonnali stresszoldó hatású. Mindez mozgásba hozza azt a pozitív spirált, amely még inkább megnöveli majd belső gyógyerejüket.

Tibor Griffel

Szerző: Griffel Tibor

Végzettség: ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem. Szakterület: a szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek és a légzőrendszeri betegségek. Jelenleg reflexológus, életmód és tanácsadó terapeuta tanulmányokat is végzek.