Fittség

Hogyan élhetünk hosszabb ideig?

Élethosszig tartó folyamat: öregedés

Öregedés kezelése - nem biztos hogy ez a legjobb megoldás.
Öregedés kezelése – nem biztos hogy ez a legjobb megoldás.

Testünk mintegy 70 billió, azaz 70 000 milliárd sejtből áll. Minden egyes sejt egy-egy komplett erőmű. Mialatt az olvasó ezt a mondatot elolvassa, testében mintegy 100 000 sejt pusztul el, s helyette osztódással ugyanennyi új keletkezik. Ezekben az új sejtekben már azonnal megtalálható energetikai ismertetőjegyünk tartalma és minősége. Ha gondolatainkban öregnek tartjuk magunkat, valamennyi új sejt ezt a jelzést fogja fel, ha viszont fiatalnak érezzük magunkat, az új sejtekbe ez a program kerül.

Egy év alatt csaknem valamennyi sejtünk megújul. Ha akarjuk, elérhetjük, hogy ennyi idő alatt szervezetünk egészen megújult sejttudattal teljesen újjászülessen. Mindenkiben kialakul naponta többször is rákos folyamat, azonban ha az immunrendszer tökéletesen működik, felismeri a szervezetben a káros sejteket, kijavítja és megújítja anélkül, hogy ebből valamit is észrevennénk. Szervezetünk állandóan és folyamatosan megújul. Egy év alatt elérhetjük, hogy szervezetünk tökéletesen megújuljon, örömöt okozzon számunkra, s egy életen át szolgáljon bennünket, egészen addig, míg többé nincs már szükségünk rá.

Öregedésünk már születésünk pillanatában megkezdődik. Ezt az élethosszig tartó folyamatot kezdetben pozitívan éljük meg, mert a folyamat során szellemi és fizikai képességekre teszünk szert.

Nagyjából középkorúan kezdjük negatívan megélni az öregedés folyamatát, amikor képességeink lassan hanyatlani kezdenek. Az öregedésnek ez az egyéni folyamata tudatlanságból vagy hanyagságból következően felgyorsulhat; megfelelő életvezetéssel viszont lassítható, sőt akár meg is fordítható.

Öregedés legfőbb okai

Genetikai örökségünkDohányzás
A telemer (a kromoszóma vége) megrövidüléseMeggyengült immunrendszer
Szabad gyökökMozgásszegény életmód
A hormontermelés csökkenéseA lelki egészség hiánya
Az egészségtudatosság hiányaMagas koleszterinszint
Helytelen táplálkozásMagas vérnyomás
Túlsavasodás, ásványi sók csökkenése a szervezetbenNyomasztó múltbeli emlékek
Kiszáradás (a szervezet folyadékhiányos állapota)Diszharmonikus kapcsolatok
Hiperglikémia (a normálisnál magasabb vércukorszint)Magány
ÉrelmeszesedésUnalom
Negatív, pesszimista életszemlélet
Fontos: Az első feladat tehát az, hogy tudatosítsuk magunkban az öregedés okait, hogy célirányosan tudjunk beavatkozni a folyamatba.

Ahhoz, hogy magas életkort egészségesen és életvidáman élhessünk meg, csupán egy dolgot kell tennünk: nem szabad megöregedni.

Jó tudni: Az öregedés előbbiekben felsorolt okozói ellen mindannyian tehetünk valamit, legyen ez a helyes táplálkozás, táplálékkiegészítők szedése, testmozgás vagy gondolkodásmódunk megváltoztatása.

Hogyan tereljük el figyelmünket az ételről?

Mindenki saját maga felelős azért, hogy milyen hosszú élet jut számára. Épp ezért azonnal meg kell változtatnunk mindazon rossz szokásainkat, melyek ronthatják életkilátásainkat: szokjunk le a dohányzásról, mozogjunk többet, változtassuk meg étkezési szokásainkat, s mindenekelőtt optimistán gondolkodjunk.

A zsír után sóvárgó ember különösen fájdalmas küzdelmet áll ki, mert ürességérzését olyan ételek fogyasztásával próbálja csökkenteni, amelyeknél jóformán garantált, hogy növelik a súlyát.zsirosetel-csirkehus-nagy

Győzzük le saját gondolatainkat!

A súlytöbblettel együtt jár bizonyos mértékű társadalmi kiközösítés és előítélet, beleértve a munkahelyi diszkriminációt, a másik nemtől kapott negatív visszajelzéseket és egy olyan érzést, mintha az illető a társadalom láthatatlan tagja lenne. Ezek sértő jelzések, amelyek arra utalnak, hogy a túlsúlyos emberek nem olyan értékesek, mint a vékonyak. Ettől a zsír után sóvárgó ember még inkább egyedül és üresnek érzi magát, ami viszont további zsír utáni sóvárgást vált ki.

E ciklus megtörése érdekében a zsír után sóvárgóknak több bátorságra van szükségük, mint bármely más, szüntelenül sóvárgó embernek. A zsír után sóvárgó személy belső üressége megnehezíti számára, hogy megbízzon mások tanácsaiban, még akkor is, ha tudja, hogy rengeteg bölcsességben részesülhetne.

Egy pillanatra függessze fel hitetlenségét és bizalmatlanságát, és próbálja ki ezeket a javaslatokat! Mindig, minden pillanatban az Ön kezében lesz az irányítás, és bármikor leállhat!
Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.