Fittség

Minden, amit a mentális savtalanításról tudnunk kell!

Közismert, hogy a diszharmonikus kapcsolat mindenkit keserűvé tesz, s jelentősen megnehezíti az életet. Az azonban már csak kevesek számára ismeretes, hogy mindenkinek módjában áll ezt azonnal megváltoztatni. S ha akarjuk, már az első pillanatban megkezdődik az ideális párkapcsolat kialakulása, mivel rászántuk magunkat arra, hogy ideális partnerek legyünk.

Kezdjük el felülvizsgálni magunkat!

Ennek megvalósításához felül kell vizsgálni valamennyi szokásunkat. Minden bizonnyal találunk számos olyat, amely valószínűleg valamikor egyszer helyes és hasznos volt, azonban már hosszú idő óta értelmetlen, mivel a helyzet azóta megváltozott. Cseréljük hát fel ezeket a szokásainkat hasznos, az egészségünket segítő, sikerrel és jó közérzettel kecsegtető szokásokkal. Már önmagában ez a változás is teljesebbé teheti életünket, így nem adunk esélyt annak, hogy keserűek maradjunk.

Létezik tartós harmónia?

A tartós harmónia kialakításához igen hasznos a derűs lelki nyugalom tudatos kialakítása. Ismerjük fel, hogy az élet valójában játék, melyben mindig csak nyerhetünk. Ennek során egyre megy, hogy nyerünk-e vagy vesztünk, mivel a vesztéssel még többet nyerhetünk, mintha valóban nyertünk volna, nevezetesen tapasztalatot szereztünk.

Ezért valójában nem az számít, hogy mi történik, hanem az, hogy miképpen viszonyulunk hozzá. Ismerjük fel, hogy a siker, a hatalom, a tekintély és a vagyon csupán játékszerek, melyeket egy napon mindenképpen magunk mögött hagyunk.Mosoly-virág

Természetesen örömöt okozhat ezek megszerzése és élvezete, de mindezek során nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az egész csupán játék, melynek során bizonyos tapasztalatokat kell szereznünk. Ennek során minden úgy jó, ahogy van, minthogy minden bennünket segít és szolgál, ha helyesen közelítjük meg a dolgokat.

Ne hagyjuk, hogy életünket negatív energiák érjék!

Az „életjáték” kizárólag arra való, hogy örömöt szerezzen. Ha csak egyetlen pillanatot töltünk is el úgy, hogy nem élvezzük, máris elmulasztottunk egy esélyt. Ezt azonban bármelyik percben visszafordíthatjuk, s ez a felismerés rendíthetetlen nyugalomhoz vezet, szabadok leszünk, és valóban élvezhetjük az életet. S így nem hagyunk helyet a keserűségnek, a békés lelki nyugalom a legjobb orvosság szervezetünk számára, ez vezet el az irigylésre méltó egészséghez.

Az elengedés valóban szabaddá tesz. Szabaduljunk meg egymás után minden lényegtelen dologtól, de mi magunk döntsük el, mit tartunk fontosnak, s mit lényegtelennek. Ily módon átélhetjük, hogy amit fontosnak tartunk, az tartós örömöt okozzon. Ennek folytán egyre erősebben élhetjük meg az életünket, úgy, ahogy azt szeretnénk, kellemesen tudatos életként. Szabaduljunk meg az előítéletektől, akkor nincs szükségünk toleranciára és megbocsátásra. Felejtsük el az élet komoly dolgait, s azt éljük át, ami valóban maga az élet: a játékot, amelyet örömünkre adnak elő számunkra.

Legjobb módszer a keleti filozófia?

Harmónia

Kezdjünk a tao szellemében élni, állandó, derűs lelki nyugalomban, függetlenül attól, mit nyújt számunkra az élet. Ne hagyjuk, hogy hangulatunkat a külső események befolyásolják.

Ha valamilyen nehézségbe botlunk, legyünk tudatában annak, hogy ez csupán egyike annak a számtalan nehézségnek, amely életünk során ránk vár, s hogy néhány nap vagy néhány hét múltán már ezt is magunk mögött hagyjuk, mert megoldottuk a feladatot, ettől már megszabadultunk. Maradjunk tehát egészen nyugodtak! Vezessen bennünket ez a szabály: „Soha többé nem húzom fel magam apróságokon. És minden, amiért nem kell az életemet áldoznom, apróság.”

Mi magunk döntjük el, teli keserűséggel járjuk-e végig az élet útját, vagy örömtelién – a választás a saját kezünkben van. Tudatosítsuk minden reggel, hogy új nap vár ránk, tele esélyekkel és lehetőségekkel, s magunk döntjük el, hogy ebből mi valósul meg. Élvezzük az életet, mert arra való. S így mindennap új kaland vár ránk.

Az emberek többsége folyamatosan a nehézségekre és a problémákra összpontosít, s így öntudatlanul is egyre több problémát és nehézséget generál. Tetterőnk ugyanis mindig arra irányul, amire figyelmünket fordítjuk, s így azt is valósítja meg.

Vonzzuk be a jót!

Épp ezért feltétlenül szükséges, tudatosan ügyeljünk arra, hogy két-három másodpercnél többet ne szenteljünk egy-egy problémának vagy valamilyen nehézségnek, hanem azonnal forduljunk el tőle, s a lehetőség, a megoldás vagy a kívánatos helyzet felé vegyük az irányt.

Ha figyelmünket tudatosan eltereljük a betegségről, valaminek a hiányáról, a nehézségekről; és ehelyett az egészség, a jó közérzet és az életerő felé tereljük, elképzelésünk realitásként valósul meg.

Rengetegen vannak, akik számos egyszerű dologhoz negatív hozzáállással viszonyulnak, így aztán tele vannak problémával, nehézséggel és idegeskedéssel, életük csupa diszharmónia, kisebbségi érzés, ők maguk betegségtüneteket mutatnak. Ez annak a következménye, hogy figyelmüket mindig a nehézségekre fordítják, azokra koncentrálnak, erőfeszítéseik ezekre irányulnak, s aszerint cselekszenek, amire figyelnek.

„Mondd meg, mi érdekel leginkább, s megmondom, milyen az életed.”

Aki egészséges, karcsú testre vágyik, szokásává kell tennie, hogy erre koncentrálja a figyelmét, még ha alakja jelenleg nem is felel meg ennek a képnek. így valósítható meg napról napra az ideális alak, a tartós egészség és a folyamatos jó közérzet. Ha ezt az elképzelést örömmel és hálával váltjuk valóra, a folyamat még gyorsabban megy végbe.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.