Fittség

Segítség prosztatamegnagyobbodás esetére

Régebben csak igen ritkán találkoztunk ezzel a problémával, mert az emberek nem értek meg ilyen magas életkort, és ez az elváltozás fel sem merült. Minél tovább élünk, annál fontosabb, hogy idejében felkészüljünk ennek a panasznak az elkerülésére, illetve orvoslására.

Az orvostudomány kifejlesztett olyan gyógyszert, amely megakadályozza, hogy a tesztoszteron átalakuljon saját agresszív változatává, az úgynevezett 5-alfa-reduktáz-gát-lóvá, olyan szert, amely blokkolja azt az enzimet, mely a tesztoszteronnak dihidrotesztoszteronná történő átalakulását váltja ki.

Ám a természet is kínál növényi eredetű segítséget, mely rendkívül hatékony a prosztatamegnagyobbodás elkerülése érdekében. Erre a célra igen alkalmas a fűrészpálma-, valamint a tökmagkivonat és a tök-magolaj. Az orvostudomány kínál megoldást a prosztatarák kialakulásának elkerüléséhez is, mégpedig szelén, likopin és szója-izoflavonidok rendszeres szedésével. De igen hatékony a kéthetes hisztidin kúra is, napi 500 milligramm adagolásban. Mellőzni kell ugyanakkor az alkoholfogyasztást, ami fokozza a prosztatamegnagyobbodást és hatástalanítja a felsorolt szerek hatását.

Igen fontos, hogy a megelőzést minél korábban elkezdjük, amint a prosztatamegnagyobbodásnak bármilyen megnyilvánulását észleljük, azaz a vizeletsugár elvékonyodását, néhány másodperces várakozást a vizeletürítés előtt, vagy éppenséggel erős késztetést az azonnali vizeletürítésre. Aki idejében hozzálát a kezeléshez, magas életkort érhet meg úgy, hogy elkerüli a prosztataproblémákat és élvezheti szexuális életét.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.