Fogyókúrák

Update- hazánk legnépszerűbb diétája

Schobert Norbert neve hazánkban mindenki által ismert, hiszen az edző-üzletember régóta van jelen termékeivel a piacon, és kínál megoldást komplex életmódváltással azok számára, akik szeretnének felesleges kilóiktól megszabadulni.

Norbi tudja miről beszél, hiszen gyermekkorában ő is jelentős túlsúllyal küzdött, így saját tapasztalatából adódóan is tisztában van mindazokkal az egészégügyi és pszichés nehézségekkel, melyekkel a plusz kilókkal rendelkezőknek küzdeniük kell. Mindezekről könyveiben is írt, de a mindennapokban is rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy az elhízás nem csak esztétikai probléma, hanem egyértelműen egészségügyi kockázatokkal is jár.

Saját márkás termékek már külföldön is

Norbi saját márkával is a piacra lépett, és egyre bővülő termékválasztékkal kínál alternítívát azokra az élelmiszerekre, amelyek a leggyakrabban felelőssé tehetőek az elhízásért. Az Update rendszer természetesen akkor is követhető, ha nem tudod, vagy szeretnéd megvenni a néha bizony tényleg borsos áron kapható alapanyagokat.

update-dieta

Mi az Update rendszer lényege?

Az Update tulajdonképpen azon alapul, hogy az élelmiszerek a bennük megtalálható összetevők szerint kategorizáltak, és 1-3-ig terjedő skálán besoroltak. Ahhoz, hogy a fogyás meginduljon, arra kell ügyelni, hogy adott napszakban csak az akkor megengedett kóddal rendelkező ételeket fogyasszuk. A három kategória aszerint lett kialakítva, hogy milyen szénhidrát található meg az adott élelmiszerekben.

Melyik kód mikor fogyasztható?

  • Az Update 1 kategória élelmiszereit a nap bármely szakában fogyaszthatod, akár vacsorára is.
  • Az Update 2 kód alapanyagai kizárólag délután 15 óráig fogyaszthatóak.
  • Az Update 3 kód a legszigorúbb, ugyanis az ide tartozó ételeket déli 12 óráig szabad csak fogyasztani.

Milyen élelmiszerek tartoznak az egyes kategóriákba?

  • A zöldségek és gyümölcsök nagy része 1-es kódú, persze van néhány kivétel, mint például a banán, a füge, vagy a 2-es kóddal rendelkező burgonya, barack, alma, körte és dinnye.
  • A gabonafélékkel nagyon vigyázni kell ezek nagy részét úgy iktathatod be étrendedbe, hogy maximum délig elfogyaszd azokat. Fontos ugyanakkor az is, hogy a fehér lisztet mindenképpen cseréld le, és péksüteményekből is azokat fogyaszd, amelyek teljes kiörlésű lisztből készültek.
  • A tejtermékek skálája megoszlik, ugyanis van közöttük 3-as kóddal rendelkező habtejszín, de 1-es kódú tejföl, tojás, túró, joghurt, vagy feta sajt is megtalálható közöttük.
  • Az Update azért is bizonyul remek választásnak,  mert éhezni biztosan nem kell majd a diéta ideje alatt. Húsokat akár este is fogyaszthatsz, így pontyot, pulykát, tarját, grillcsirkét például egész nap ehetsz. A rántott hús az, amely panírja miatt 3-as kódú, de téliszalámi, hurka, kolbász is fogyasztható akár délután háromig is.
  • Máris elérkeztünk az egyéb kategóriához, melynek élelmiszereivel érdemes óvatosan bánni, s bár legtöbbje 3-as kóddal rendelkezik, de ha gyors és látványos változást szeretnél, akkor a csokoládét, chipseket, energiaitalokat, alkoholokat inkább kerüld el. Kivételt képez a száraz vörösbor, ám a mértékletességre és a minőségre itt is érdemes figyelni. Bár egészséges a méz, de magas kalóriatartalma miatt a délelőtt folyamán javasolt fogyasztani azt. Mindemellett figyelj arra is, hogy az összetevők között mik szerepelnek, ugyanis számos olyan élelmiszer megtalálható a boltok polcain, amelyek rengeteg cukrot tartalmaznak.

Mozgás nélkül is működik?

Elméletileg anélkül is fogyhatsz az Update módszerrel, hogy megterhelő edzéseken vennél részt, de fontos tudnod, hogy a mozgás a testre és a pszichére is pozitív hatással van, ráadásul felgyorsítja a fogyás folyamatát, hogy a feszes formák előnyeiről már ne is beszéljünk. Fogyassz elegendő folyadékot a diéta során, és mozogj rendszeresen, legalább napi 30 percet.

Az Update egyfajta életmóddá válik majd a hónapok-évek során, és egy idő után automatikusan csak a megengedett élelmiszerek után nyúlsz majd. A rendszer működik, hiszen a sajtó, valamint a legnépszerűbb közösségi oldal posztjai is arról tanúskodnak, hogy a Norbi által kidolgozott, és mára külföldön is kedvelt módszer valóban képes arra, hogy segítségével a felesleges kilóktól sikerüljön megszabadulni.

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.