Koleszterin

Mik a stressz okai? Hogyan hatnak a vérnyomásra és koleszterin szintre?

A Time magazin 1983-ban „a nyolcvanas évek járványának” nevezte a stresszt. No de mi a helyzet ma? Az azóta eltelt két évtizedben az életünkben megjelent a mobiltelefon, a személyhívó, az internet, a folyamatos hírszolgáltatás és a magánnyugdíj pénztárak.

Manapság mégjobban ki vagyunk téve a stressznek.
Manapság mégjobban ki vagyunk téve a stressznek.

 A változások korát éljük

A munkahelyek forradalmi változáson mentek át – rövid időn belül többször is. Ugyanez történt a pénzpiacokkal. A boltok választéka egyre nő (gondoljunk csak bele, hányféle joghurt közül válogathatunk), így egyre nehezebb döntéseket hozni. Azután ott vannak az olyan, általunk nem befolyásolható, negatív hatású tényezők, mint a terrorizmus, a globális válság vagy a globális felmelegedés. Ha valaki arra kérne, hogy jellemezzük egy szóval a mai világot, nem valószínű, hogy a „nyugodt”, „derűs” vagy „békés” szavak jutnának eszünkbe.

Minket is elér a munkhelyi stressz!
Minket is elér a munkhelyi stressz!

Figyelembe véve, hogy mindez milyen nagy hatással van fizikai és lelkiállapotunkra, könnyen elképzelhető, hogy a stressz a modern világ első számú egészségügyi problémája. Becslések szerint az amerikaiak az esetek 75-90 százalékában olyan betegségek miatt keresik fel háziorvosukat, amelyeknek a hátterében a stressz áll. Idetartozik a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek egész sora. Ezért hát nem csoda, hogy az Életmódjavító Program oly fontos eleme a stressz-csökkentés. Ha sikerül megtanulnunk, hogyan kell lazítani és derűlátóbban szemlélni a világot, azzal igen sokat tehetünk a szívinfarktus kockázatának csökkentéséért.

Mennyire stresszes a munkánk?

Mitől stresszesebb az egyik munka a másiknál? Az amerikai Országos Foglal-kozásbiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Intézet több, stresszt okozó munkahelyi körülményt is azonosított. íme, néhány közülük.

A munka jellege. Túl nagy munkaterhelés, kevés munkaközi szünet, hosszú munkaidő, több műszakos munka és önmagukban értelmetlennek tűnő, kiszámíthatatlan vagy rutinszerű teendők.

Vezetési Stílus. A munkavállalók kizárása a döntéshozatalból, szervezeten belüli rossz kommunikáció, a családbarát intézkedések hiánya.

Személyes kapcsolatok. Rossz szociális környezet, a munkatársak és felettesek támogatásának hiánya.

Munkahelyi szerepkör. Ellentmondásos vagy bizonytalan munkahelyi elvárások, túl nagy felelősség, a túl sok irányban való megfelelés elvárása.

Karriergondok. Bizonytalan állás, a fejlődési vagy előrelépési lehetőségek hiánya, gyors változások, amelyekre a munkavállalók nincsenek felkészülve.

Életmódjavító Programunk a stressz ellen is jó!

  • Gyakoroljuk a mély légzést, hogy enyhítsük a stressz által kiváltott fizikai reakciót Ez csökkenti a szívbetegség kockázatát is.
  • Értékeljük át a stresszes vagy nyugtalanító helyzeteket, hogy kedvezőbb fényben lássuk a világot. Tanuljuk meg nyugodtabban és tudatosabban kezelni a mindennapi életben adódó stresszes helyzeteket
  • Foglalkozzunk tudatosan azokkal a dolgokkal, amelyek örömet szereznek, legyen szó barátokról, kedvtelésekről vagy éppen spirituális jellegű elfoglaltságról.
Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.