Magasvérnyomás kezelése

Megváltozik-e a vérnyomás az autóvezetés hatására?

Az autóvezetés körülményeitől függően a vérnyomás a normális értékhatárokon belül maradhat, de jelentősen meg is emelkedhet, s kialakulhat magasvérnyomás-betegség is.

Különbséget kell tenni a hivatásos és a nem hivatásos gépkocsi­vezetők között. A hivatásos gépkocsivezetők esetében a naponta vezetéssel töltött órák száma, az adott munkakörben eltöltött idő, és a munkakörülmé­nyek (pl. a forgalom) játszanak szerepet a hipertónia kialakulásában.

A folya­matosan hosszú ideig történő vezetés közben emelkedik a pulzusszám és a vérnyomás, valamint a keringő katekolaminok szintje a pihenő napokon mért értékekhez képest.

Kamionvezetőkön, különösen rossz időben és nehéz forgalmi körülmények között, igen magasra emelkedett az adrenalin szint. Ilyenkor a pulzusszám is igen magas volt. A hosszú vezetési idő vé­géhez közeledve szignifikánsan csökken a szívfrekvencia, ami lehet a fáradás, illetve a figyelem csökkenésének a jele . A hosszú vezetés alatt meg­szűnik a vérnyomásnak a pihenő napokon mért diurnális ritmusa.

Rendszeres vezetés hatásai

A rendszeresen nagy megterhelésnek kitett autóvezetőkben (pl. városi autóbusz­vezetőkben) könnyen alakul ki magasvérnyomás-betegség. Egy felmérés szerint a nagyvárosi forgalomban vezetők között 10 évi munkaviszony után közel 30%, 20 évi munkaviszony után pedig 40% volt a hipertóniások aránya. Terheléses vizsgálatok során kiderült, hogy a fiatal gépkocsivezetők diasztolés vérnyomása szignifikánsan magasabb volt, mint a kontroll csoporté.

Reflektor próbák. EEG

Éjszaka is rendszeresen vezetők (pl. kamionvezetők, távolsági autóbuszvezetők) vizsgálatakor alkalmazzák a reflektor próbát (glare pressor test). A próba abból áll, hogy erős fényt villantanak a vizsgált személy szemébe, mintegy utánozva az éjjel szembejövő gépjármű reflektorát. Az erős fény hatására átlagosan 10 Hgmm-el emelkedik a vérnyomás. A diasztolés nyomás jobban emelkedik, mint a szisztolés. Előfordulhatnak kamrai extraszisztolék is.

Az agy elektromos tevékenysége (EEG) deszinkronizálódik, hosszú időre eltűnik az ∝-aktivitás. A hivatásos vezetők érzékenyebben reagálnak, mint a kontroll csoport tagjai, akiknél nem változott szignifikánsan a vérnyomás az erős fény hatására. Éppen ezért alkalmazzák a próbát a hiva­tásos vezetők alkalmassági vizsgálatakor.

Mindenkinél más reakciót vált ki a vezetés

Nem hivatásos gépkocsivezetők esetében az adott körülményektől (pl. csúcsforgalom, váratlan forgalmi akadályok) függően emelkedhet a vér­nyomás. A vérnyomásemelkedés mértéke egyénenként változó. Vannak olya­nok, akiket megnyugtat az autóvezetés, mások viszont, különösen az emo­cionálisan labilis egyének kis megterhelésre is (pl. kisebb szabálytalanság) hevesen reagálnak, gyorsan és magasra emelkedik a vérnyomásuk, szapora a pulzusuk, koszorúérgörcs és infarktus is előfordulhat.

A fokozott szimpatoad-renalis aktiváció különösen veszélyes lehet szív-érrendszeri megbetegedések esetén. Mindezek figyelmeztetnek az alkalmassági vizsgálatokat végzők fe­lelősségére.

Tibor Griffel

Szerző: Griffel Tibor

Végzettség: ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem. Szakterület: a szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek és a légzőrendszeri betegségek. Jelenleg reflexológus, életmód és tanácsadó terapeuta tanulmányokat is végzek.