Vitaminok táplálékkiegészítők

Légy tudatos: Mit jelent a százalék a CBD-olajon?

Pontosan tisztában akarsz lenni azzal, hogy mennyi CBD-t használsz minden egyes alkalommal, amikor alkalmazod a CBD-olajat? Akkor a százalékos megjelöléssel gondban leszel sajnos, ezért érdemes olyan készítményt választani, amelyen a CBD-tartalmat mg-ban adják meg a csomagoláson.

CBD-ismeretek kezdőknek és haladóknak

A kendernövény több mint 140 különféle kannabionoidot tartalmaz, amelyek közül a két legismertebb a delta-9-tetrahidrokannabinol (THC) és a kannabidiol (CBD). A THC pszichotróp anyag, amely kábító hatású és függést okozhat. A többi kannabionoidnak azonban nincs kábító hatása és függőséget sem okoz, ami a CBD-re is igaz. A CBD-olaj fő hatóanyaga a CBD, de számos egyéb esszenciális olajat és más hasznos összetevőket is tartalmaz.

A CBD-olaj előállítása és minőségbiztosítása

A kannabisz növényből szuperkritikus CO2 extrakciós módszerrel nyerik ki a CBD-kivonatot, mivel ez a technológia elősegíti a növényi alkotóelemek (pl. kannabinoidok, terpének és a zsírsavak) hatékonyabb kioldódását. A felelős gyártók rendszeres ellenőrzésekkel vizsgálják a termékek megfelelő összetételét, minőségi tanúsítványt készítenek, a folyamat lezárásaként pedig egy független laboratórium is elvégzi a szabványok által előírt analitikai vizsgálatokat.

Miért jobb a CBD-tartalom milligrammban megadva?

Vásárlóként számunkra a legfontosabb információ a termék CBD-tartalma, amely több készítményen csak százalékos formában szerepel, holott ebből az adatból még nem lehet következtetéseket levonni a pontos tartalomról. Gondoljunk csak a vitaminkészítményekre, étrend-kiegészítőkre, amelyeknél ezeket a fontos tudnivalókat mindig mg-ban jelölik, nem véletlenül.

A magasabb százalékszám nem garantálja a magasabb CBD-koncentrációt, viszont összezavarja a vevőt. A megbízható gyártók az ár-érték arány könnyű kiszámíthatósága érdekében ezért a CBD-tartalmat minden esetben mg-ban adják meg, ahogy az az USA Medical CBD-olajok csomagolásán is minden esetben szerepel. Így az 1 ml-re vetített CBD-mennyiség könnyen kikalkulálható.

Minőségi CBD-termékek az USA Medicaltól

Az USA Medical Kft. az egyik legnagyobb amerikai CBD-előállító óriásvállalat termékeinek kizárólagos hazai és kelet-európai forgalmazója. Nem véletlen, hogy természetes alapú készítményeik Magyarország egyik legkeresettebb CBD-termékei.

Kannabisz alapú CBD-kivonataikat a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési és vizsgálati rendszert alkalmazva, kifejezetten az európai piacra. Minden termékük CPNP-regisztrációval rendelkezik.

Az USA Medical által kínált CBD-olaj tartalmazza a kenderből kinyerhető, értékes esszenciális zsírsavakat, fitokannabinoidokat, terpéneket, szterolokat és flavonoidokat. Az értékes CBD-kivonatot minőségi szőlőmag-, kendermag- és narancsolaj keverékében feloldva forgalmazzák. A CBD-olaj ára minden dózisnál változó, de ár-érték arányban a piacon fellelhető hasonló termékekhez viszonyítva az egyik legkedvezőbb.

Lóránt Szentgyörgyváry

Szerző: Szentgyörgyváry Lóránt

Szakmai gyakorlatok és tanulmányok:  Életmód-tanácsadás, kiropraktika és reflexológia. Minden érdekel ami az egészséggel vagy annak megőrzésével kapcsolatos. Az oldalon rendszeresen publikálom a saját cikkeimet.