Éhség kontroll

Mi az a negativitás-diéta?

Mit kell tennünk a SIKER érdekében? (három lépés)

1. Hozzon létre egy egyéni oázist:

Van egy kis szobája vagy búvóhelye, amely csak az öné? Ha nincs, szeretném javasolni, hogy alakítson ki egyet. H a együtt él másokkal, szüksége van „egyéni oázisra”, egy olyan helyre, ahol csöndben leülhet és gondolkozhat, írhat vagy olvashat. Minden lakásban, legyen az bármilyen kicsi, van egy kis sarok, ahova beállíthat egy íróasztalt és egy kényelmes széket.

Tekintse ezt egy önmaga fejlesztését szolgáló befektetésnek! Ezt a sarkot vagy szobát díszítse a lelkét tükröző dolgokkal. Ez azt jelenti, hogy csak olyan fényképekkel, növényekkel, dísztárgyakkal vagy festményekkel, amelyek valóban boldoggá teszik.

Söpörjük félre a negatív gondolatokat!
Söpörjük félre a negatív gondolatokat!

2. Adjon magának pihenőt nap mint nap:

Mindenkinek szüksége van egy szusszanásra, szünetre, amikor meditálhat, és egyszerűen egyedül lehet a gondolataival és az érzéseivel. A nap során nagyon sok ember zaja és energiája csapódik le rajtunk: a főnökünk, a gyerekünk, a hivatalnokok, a vevők, a kutya energiája mind ránk zúdul.

Szükségünk van valamire, ami olyan, mint egy zuhanyzás, hogy megtisztítsuk lelkünket mindettől a zajtól. A szünet alatt vigyázzon, hogy ne próbálja étellel és más, figyelemelterelő dolgokkal kizárni a gondolatait vagy az érzéseit. Csak szökjön meg legalább öt percre: üljön be az autójába, sétáljon ki a postaládához, vagy üljön be a fürdőszobába.

3. Kezdjen negativitás-diétába:

Az erősen érzékeny emberek magukba szívják környezetük negativitását. Lehet nagyon erős, okos és tudatos ember, attól még a külső, negatív hatások betolakodnak a szívébe, elméjébe és lelkébe. Éppen úgy, ahogyan bizonyos fizikai betegségeket ragályosnak tartunk, a negatív, egészségtelen gondolkodás mentális betegsége is fertőző.

Ha elég hosszú időn keresztül negatív emberekkel és hatásokkal vesszük körül magunkat, elkezdjük úgy látni a világot, mint ők. Átvesszük egészségtelen nézőpontjukat, és már mi is úgy érezzük, hogy az élet borzalmas. Azon kapjuk magunkat, hogy ez a gondolkodás teljesen természetessé válik számunkra.

Idő kell az eredményhez!

Ha elkezdünk egy negativitás-diétát, meg tudjuk mondani, valójában mennyi negativitást szívtunk magunkba. Próbálja ki egy hétre, és nézze meg, nem érzi-e magát több kilóval könnyebbnek. Ez az egyik leghatásosabb terápiás eszköz, amelyet valaha is használtam. Az, aki negativitás-diétát folytatott, nagyszerű eredményekről számolt be: javuló kapcsolatokról, növekvő önbizalomról, kevesebb aggodalomról és félelemről. Mint minden diétát, ezt is átalakíthatjuk az életstílusunknak és céljainknak megfelelően.

Az egészen minimális negativitást tartalmazó étrend eredményezi a leggyorsabb eredményeket, de ez igényli a legtöbb elhatározást is. A mérsékelt negativitás-diéta nem olyan szigorú, de az eredmények sem olyan hatásosak. A következőképpen folytathat negativitás-diétát:

Számoljon fel minden kapcsolatot a negatív médiával!

Kerüljön minden televízió- vagy rádióműsort, magazinokban vagy újságokban megjelenő történetet, vagy bármely filmet, amely a „Hát nem borzasztó az élet?!” témáról szól, vagy amely a legutóbbi válságról, betegségről vagy fogyasztói csalásról.

Ha van valami igazán fontos dolog, amiről tudnia kell, valaki figyelmezteti majd

Később, amikor már „visszaadja” a média negatív történeteit az étrendjéhez, vigyázzon a gondolataira! Dönthet úgy, hogy objektív lesz, és nem veszi be az újságírók által keltett felhajtást mint végső igazságot. Igen, az újságokat és az esti híreket a hisztéria adja el. De vajon abban is segít, hogy a lelkünk vigaszra leljen?

Kerülje el a negatív, kritikus vagy ítélkező embereket! Spirituális betegségük fertőző lehet! Küldje el őket, hogy kérjenek szaksegítséget, ha úgy érzi, hogy ki kell sírniuk magukat valakinek a vállán. Kerülje a társaságukat és a telefonhívásukat egy hétig (ha nem véglegesen), mert lelkének szüksége van némi időre távol az ő negatív befolyásuktól. E lépése következtében megdöbbentő mértékben fog növekedni az energiaszintje.

Ne hibáztassuk a másikat! Foglalkozzunk saját magunkkal!

Sokan szokták a következőket mondani: „De a házastársam negatív! Hogyan kerülhetem el a negativitást, ha egy negatív emberrel élek együtt?” A negatív kapcsolatok kétirányú megállapodást jelentenek. Ha ön is negatív társsal él együtt, tudjon róla, hogy az illető részben az ön viselkedésére reagál. Jogosan vagy sem, a legtöbb házastárs hajlamos személyes kérdésnek tekinteni társa boldogságát vagy boldogtalanságát.

Ha az ember boldog, akkor az életében szereplő fontos másik ember is nagyszerűen fogja érezni magát. Ha boldogtalan, akkor társa sebzett lesz. Ha ön ragyog a boldogságtól a negativitás-diétájából fakadóan, akkor a társa vonzódni fog önhöz, és megerősítést és megkönnyebbülést érez majd, ha azt látja, hogy ön elégedett.

Az a legfontosabb, hogy az ember rendelkezik azzal az erővel, hogy meggyógyítsa a legtöbb negativitást a kapcsolataiban.

Talán valamikor az ön önbecsülése kissé alacsony volt, és olyan társat választott, aki megerősítette önbizalomhiányát.

Erősnek kell lennünk! Kerüljük a negatív hozzáállást!

Legyünk optimisták a siker érdekében!
Legyünk optimisták a siker érdekében!

Amint megerősödik, a kapcsolatai minden bizonnyal megváltoznak majd. A megmentésre érdemes kapcsolatai meggyógyulnak, a többi természetes módon elhalványul. Ön pedig jól lesz, miközben elfogadja mindezt a változást, tudván, hogy biztonságban van, erős, és szeretik. Kerülje a negatív gondolatokat és a negatív szavak használatát. Gondolataink mágnesek és hírvivők.

Vigyázzon a gondolataira, és csak a szeretet, az optimizmus és a siker üzeneteit bocsássa ki.

Ily módon pontosan ezeket a minőségeket fogja az életébe vonzani. Egy hétre kerülje el a panaszkodást, a kritizálást, az ítélkezést, a szörnyülködést bárkivel vagy bármivel kapcsolatban (még a filmsztárokkal kapcsolatos pletykákat is). Lelke megkönnyebbülten fog felsóhajtani, mivel többé nem kell szüntelen sóvárgással visszavernie a negatív hatásokat.

Használjon megerősítéseket. Ez jelenti a lelki menü főfogását. A változástól való félelem leküzdésének végső eszközét a megerősítések jelentik.

Félelmeink általában a következő dolgokból fakadnak:

  • önbizalom hiányból
  • intelligenciánkba, képességeinkbe vetett hit hiányából;
  • abból a hiedelemből, hogy nem érdemlünk jobbat;
  • azokból a félelmekből, hogy ha kellemetlen helyzetet teremtünk vagy panaszkodunk, mások elhagynak vagy kirúgnak bennünket;
  • azokból a félelmekből, hogy a dolgok rosszabbra fordulnak, és nem leszünk képesek visszatérni jelenlegi biztonságunk szintjére;
  • azokból a félelmekből, hogy a céljaink lehetetlenek és elérhetetlenek.

Egy idő után az ember kezdi elhinni ezeket a félelmeket

De a félelmek valójában abból fakadnak, hogy nem bízunk a megérzéseinkben, amelyek azt mondják, hogy változtassunk az életünkön. Kételkedünk benne, hogy elég időnk, kreativitásunk, intelligenciánk vagy pénzünk van ahhoz, hogy figyelembe vegyük a megérzéseinket.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.