Fittség

Gyógyítanak-e a gyógyszerek?

Gyógyuljunk gyógyszerekkel?

A gyógyszerek valójában energiák, amelyek kiegyenlítik a fellépő hiányokat. A teljességünkre irányuló folyamat mindig tartalmaz olyan felismerést, amely teljesebbé, s ezáltal egészségesebbé tesz bennünket. Ha nem érkezik idejében ez a felismerés, akkor indul útjára a pótlólagos energia, hogy a tapasztalat eszközével biztosítsa a gyógyulást, amely megfelel a tudat pillanatnyi állapotának.Gyógyszer fej

Attól függetlenül, hogy milyen szinten vesszük magunkhoz a gyógyszert, az élet csak azt a lépést várja el tőlünk, amely most hasznos, amelyet képesek vagyunk megtenni, amely megfelel pillanatnyi tudatállapotunknak. Ahogy a tudatunk fokozatosan „finomabb” lesz, úgy lesz a szükséges gyógyszer is mindig „finomabb állagú”.

Ha fizikai gyógyszert veszünk be, a fizikai szinten konfrontálódunk a gyógyulás első lépésével. Így hat minden gyógyszer azon a szinten, amelyhez az alkalmazott energia tartozik, és kényszerít bennünket arra a szintre, amelyen meg kell tennünk a szükséges lépést a teljesség helyreállítása érdekében.

Gyógyító élet!

Így gyógyít az élet lépésről lépésre, de bármikor módunkban áll nagyobb ugrást végrehajtani gyógyításunk érdekében. A végső gyógyulás az evolúció célja, a tökéletesség. Mindannyiunk rendeltetése, hogy elérjük ezt a célt, amely elérhető felismerések sorozatán keresztül, de betegségek és szenvedés árán is.

Amikor orvosságot veszünk be, jelezzük az életnek, hogy készen állunk a gyógyulásra. Az élet ekkor először is rávezet bennünket a felismeréshez vezető útra. Azonban ha ezt nem ismerjük fel, vagy ha nem tesszük meg az ebből a felismerésből következő lépést, akkor az élet a tapasztalat felé vezető útra terei bennünket. Még erősebb tünetet küld, s ezzel teszi még világosabbá, ám egyúttal sürgetőbbé is a feladatot, míg csak meg nem tesszük a szükséges lépést, s készen nem állunk az új feladatra, a következő lépés megtételére.

Minél előrehaladottabb valakinek az állapota, annál differenciáltabban és gondosabban kell megválasztani az energiabevitelt biztosító gyógyszert. Ami korábban hatásos volt, ma már talán nem segít, mert már nem felel meg tudatállapotunknak.

A legjobb út a tudatos gyógyulás felé

A gyógymódnak mindenkor meg kell felelnie az adott időpontban fennálló tudatállapotnak. Ha megégetjük magunkat a forró tűzhelyhez érve, annak lehet az az üzenete, hogy bánjunk takarékosabban az elektromos energiával, vagy hogy legyünk óvatosabbak főzéskor, de elvezethet ahhoz a felismeréshez is, hogy ez a magas hőfok azért sebesíthet meg bennünket, mert még nem értük el energiánk legfelső szintjét. És íme, itt az újabb kihívás a következő lépés megtételére.

Csikung: kínában, a világ legnagyobb gyógyszermentes kórházában kizárólag „szellemi gyógyszert” alkalmaznak, melyhez napi rendszerességgel mozgásmeditáció társul, az úgynevezett csikung.

A mozdulatok egészen lassúak, csaknem mintha lassított kamerát alkalmaznának, a mozgást csukott szemmel végzik. Közben el kell képzelni, hogy ezeken a harmonikus mozdulatokon keresztül megmozgatják és feloldják az „energiacsomókat”, és így a gyógyító energia, a esi újra szabadon áramolhat. Célzott vizualizálás segítségével aztán a gyógyító energiát a test gyenge pontjához vezetik, míg csak az ott kialakult energiablokádot nem sikerül feloldani, s az egész testet el nem árasztja a esi.

Tudat-elme kapcsolatEz a terápia nem tesz különbséget aszerint, milyen betegségben szenved a beteg, célja minden esetben az energiablokád feloldása, hogy a megzavart harmónia helyreállhasson. Az eredmények elképesztőek. Attól függetlenül, hogy a beteg mióta szenved a betegségben, ami időközben esetleg már krónikussá is vált, a páciensek mintegy fele spontán gyógyulásról számolt be, azaz a továbbiakban semmiféle tünetet nem tapasztalt. A többiek esetében hosszabb időt vett igénybe az eredmény elérése.

A kínai gyógyítók ezt azzal magyarázzák, hogy egyeseknek tudatosan vagy tudat alatt fenntartásaik vannak, ez gyengíti vagy kizárja a esi hatását. Esetükben az első lépés annak elérése, hogy készen álljanak a gyógyulásra.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.