Fittség

Immunerősítő vitaminokról bővebben!

A napfény vitaminja

Naptej
A napi adagot azonban semmiképp sem szabad fokozni, mert a D-vitamin mérgezővé válhat!

D-vitamin: ahhoz, hogy a szervezet meg tudja kötni a kalciumot, D-vitaminra van szüksége. Mivel az idősebb emberek általában ritkábban mennek napra, s bőrük is kevésbé képes D-vitamint termelni, napi mintegy 600 IE (15 mikrogramm) D-vitamin bevitele szükséges étrendkiegészítő formájában. Különösen fontos a D-vitaminfogyasztás azok esetében, akik rendszeresen használnak fényvédő termékeket.

Izomvédő vitaminunk, az E-vitamin

E-vitamin: csökkenti a szervezet savanyag szükségletét, ugyanakkor optimalizálja azok felhasználását, s mindennek következtében jelentős mértékben csökken az oxidáció. Az E-vitamin védi az izomzatot az oxidatív károsodásoktól, ami elsősorban a fáradhatatlan szív számára jelent komoly előnyt. De a porcok és az inak, végső soron valamennyi sejtünk hatékony védelemben részesül az E-vitamin révén, így számos reumás megbetegedés esetén nyújt jelentős segítséget.Vádli masszírozása

Mindebből kitűnik, hogy az E-vitamin fontos öregedésgátló szer, amit semmiképp sem nélkülözhetünk. Megköti a szabad gyököket, mindenekelőtt az érrendszerben, s nemcsak a gyulladásos folyamatok kialakulását gátolja, de csökkenti a gyulladás mellékhatásaként jelentkező szöveti elváltozásokat is, és késlelteti a degeneratív elváltozások kialakulását.

Aktivizálja az immunrendszert, segít megakadályozni a rákos megbetegedések kifejlődését, mivel blokkolja a rákos sejteket. Gátolja a káros LDL-koleszterin oxidációját, az agy és az idegsejtek kóros elváltozásainak kialakulását. Véd a szürke hályog, a látáskárosodás és a cukorbetegség mellékhatásai ellen. Nélkülözhetetlen bizonyos hormonok termeléséhez, szabályozza a kötőszövetek vízháztartását, puhává és simává teszi a korábban száraz bőrt, természetes módon simítja ki a ráncokat. Elősegíti a vörösvérsejt-termelést, s nélkülözhetetlen a környezeti szennyező anyagok semlegesítése szempontjából is. Még az öregségi bőrelszíneződéseket is enyhítheti.

Természetes immunerősítő: fokhagyma

Fokhagyma: rengetegféle antioxidáns található benne, s jól bevált, természetes öregedés elleni csodaszer, függetlenül attól, hogy nyersen, megfőzve, serpenyőben enyhén megpirítva vagy kapszula formában szedjük-e be.Fokhagyma

A fokhagyma nagyon sok betegség elhárításában segít: csökkenti az érelmeszesedést, támogatja a szervezet – s különösképpen az agy – jó vérellátását, valamint aktivizálja az anyagcserét. Elősegíti a szervezet méregtelenítését, a salakanyagok távozását, s az illatától eltekintve mellékhatások nélküli antibiotikum. Csökkenti a koleszterinszintet, vérhígító, ezáltal serkenti a vérkeringést. E hatásoknál fogva természetes fiatalságforrás.

Folsavról és annak szerepéről

Folsav: számos esetben lehetséges, hogy bár a koleszterinszint normál értéket mutat, a homociszteinérték mégis magas, ami fokozza a véralvadás veszélyét.

A magas homociszteinszint a folsav, a B6- és a B12-vitamin hiányának következménye. A magas homociszteinszint növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát. Napi 400 mikrogramm folsav bevitele mellett néhány napon belül normál értékre csökken a homociszteinszint, s megáll az öregedési hatás. Azonban az esetleges egyensúlyhiány ki-alakulásának elkerülése érdekében a folsavat legcélszerűbb B6,- és B12-vitaminnal kombinálva alkalmazni. A folsav ártalmatlan, értékes és egyszerű módszer az artériák fiatalon tartására.

Folsavhiány esetén a szervezet nem tud fiatal maradni. Dohányosoknak fokozott mennyiségre van szükségük az azonos hatás elérése érdekében. Úgy tűnik, valójában nem is a koleszterin, hanem egy aminosav, a homocisztein artériáink legnagyobb ellensége. Mindazonáltal nélkülözhetetlen az örökítőanyagok, a fehérvérsejtek és a trombociták képzéséhez. Segíti emlékezőtehetségünket, pihentető alvást, bőrünknek friss színt biztosít.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.