Fájdalom enyhítése

Mandulagyulladás gyógyítása homeopátiával

A gyulladt mandulákra, a nyelési nehézségekre és a gennyesedésre és kézzel járó nehézlégzésre vegyünk be folyékony higanyt (Mercurius solubilist). Hirtelen kialakuló lázas betegségre, duzzadással és merev nyakkal: maszlagos nadragulyát; mindegyik C30 hígításban. Vegyünk be belőle óránként egy tablettát ti­zenkét órán át, majd napi háromszor egy tablettát két napon át. A kiabálás is okozhat torokfájást, ha be­gyullad a gégefő, de többnyire valamilyen fertőzés a gyulladás oka.

Gyógynövény-terápia és gyógyétrend

Maradjunk ágyban, és igyunk ren­geteg folyadékot. A fájdalom csillapí­tására gargarizáljunk egy teáskanálnyi gyömbérporból készített gyógy-teával (ez az izzadást is elősegíti). Kézi fújókával fújjunk kanadai aranygyökérből készített tinktúrát a mandulákra. Oldjunk fel meleg víz­ben porított édesgyökeret, és igyuk meg, hogy enyhítsük a köhögést. Hatásos megoldás az is, ha 30 g friss orvosi zsályából gyógyteával gargarizálunk megisszuk, vagy csészényi meleg vízbe néhány csepp grépfrútmag-olajat keverünk.

Figyelmeztetés!

A gyakori fertő­zések következtében a mandulák sé­rülhetnek. Az elhegesedett szövetek teljesen elzárhatják a garatot, és ful­ladást okozhatnak, és orvosi beavat­kozásra van szükség. Baktériumos fertőzésre antibiotikumot ajánlatos szedni, ám vírusfertőzés esetén nem célszerű. Az antibiotikum-kúrát mindig probiotikum-kúra kövesse.

Egyéb terápiák

Kizárólag szakképzett terapeuta segítségével!

  • Koponya- és gerincmasszázs
  • Akupunktúra
Tibor Griffel

Szerző: Griffel Tibor

Végzettség: ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem. Szakterület: a szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek és a légzőrendszeri betegségek. Jelenleg reflexológus, életmód és tanácsadó terapeuta tanulmányokat is végzek.