Fittség

Ízületi fájdalom csökkentése vízivással

Az ízületi fájdalmak is utalhatnak arra, hogy az ízületi porcok nem jutnak megfelelő mennyiségű vízhez, azaz valójában ez „ízületi szomjúság”. Sok esetben a depreszszió is „agyszomjúság”, amely a többi szomjúsághoz hasonlóan valójában könnyen orvosolható.

Ízületi betegségek megelőzésére

Az ízületi betegségek is enyhíthetők, ha minden pohár vízben feloldunk egy csipet sót. Jelentős mértékben javítja az alvást is, ha lefekvés előtt megiszunk egy pohár vizet úgy, hogy egy picinyke sót teszünk a nyelvünkre.

izulet-csont

Ez sokkal hatásosabb, mint az altatószer, és nincs mellékhatása sem. A megfelelő mennyiségű víz optimalizálja szervezetünk sejtműködését és serkenti a vitalitást.

Mit tehetünk a vízhiány ellen?

Csaknem minden ember vízhiányban szenved. Ez könnyen észrevehető azon, ha vizeletünk nem vízszínű, hanem erősen sárga.

A vizeletnek mindig színtelennek kell lennie, ellenkező esetben színe arra utal, hogy a vesék igen nagy megterhelésnek vannak kitéve. Minél erősebb a vizelet elszíneződése, annál nagyobb a szervezet vízhiánya. S ez nem hígítható kávéval vagy üdítőitallal, csakis vízzel.

Mitől lehet vízhiányunk?

A szervezet vízhiánya stressz formájában rögtön megmutatkozik. Ezt nyugtalanságként érzékeljük, ami teljesen feleslegesen terheli meg szervezetünket. A magas vérnyomás ugyancsak a szervezet vízhiányának következménye, mert a szervezet törekszik annak kiegyenlítésére. A szeszes italok ugyancsak vizet vonnak el a szervezetből, mivel megakadályozzák, hogy a hipofízis vazopresszint válasszon ki.

A vazopresszin hiánya viszont teljes kiszáradáshoz vezet, elsősorban az agysejtekben. A vízhiány elkerülése, a jelentős mennyiségű vízfogyasztás a korai öregedés legfőbb ellenszere. Bárminemű hátfájás esetén is az első gyógymód a megfelelő vízmennyiség fogyasztása, minthogy a fájdalom oka sokszor az izmok és a porckorongok kiszáradása.

A magas koleszterinszint szintén utalhat vízhiányra. Ne hagyatkozzunk hát szomjúságérzetünkre, ami időskorban rá-adásul szinte el is tűnik. Sejtjeinknek optimális működésük érdekében mindenekelőtt folyamatos vízellátásra van szükségük, s ez még inkább érvényes az agysejtekre. A zöldségek és gyümölcsök víztartalma hozzájárul ehhez, ugyanakkor a tej, akárcsak a kávé, vízhajtó hatású.

Tej és a víz nem barátok?

Nem véletlen, hogy sokfelé a feketekávét kis pohár szódavízzel kínálják. Ha valaki tejet fogyaszt, ugyanakkor azonos mennyiségű vizet is meg kell innia. A legjobb azonban az lenne, ha jelentős mértékben korlátoznánk a tej és a tejtermékek fogyasztását, mert az ellentétes ajánlásokkal szemben a tejnek számos hátrányos hatása van.

A tejfogyasztóknak a legalacsonyabb a kalciumszintjük, és sokkal kevésbé tudnak hasznosítani többféle tápanyagot is, mint azok, akik nem fogyasztanak tejtermékeket.

A víz legkisebb részei

A vízmolekuláknak megvan a maguk egyedi identitása és emlékezőtehetsége, csaknem úgy, mint az embereknek a maguk személyisége. Ha egy hópehely felolvad, majd azonos feltételek mellett ismét megfagy, a korábbiakkal azonos tulajdonságokkal rendelkezik majd, azaz ismét létrejön ugyanaz a hópehely.Vízcsepp

A víz információtartalma a környezeti hatások következtében folyamatosan változik. Ez azt jelenti, hogy tudatosan adhatjuk meg a víznek a kívánt információkat, s így elkészíthetjük a magunk „gyógyvizét”. Ehhez az szükséges, hogy töröljük ki a korábbi információkat, hiszen ha teleírt papírra kívánnánk új szöveget írni, az értelmezhetetlen lenne.

Mi a víz titka?

A víz titka abban áll, hogy minden rezgést átvesz, s így minden pillanatban a magunk valóságát tükrözi vissza. Azonban módunkban áll, hogy tudatosan megváltoztassuk a víz minőségét azáltal, hogy tudatunk minőségét változtatjuk meg. Mindenekelőtt megáldhatjuk minden alkalommal a vizet, amelyet megiszunk.

A víz egészen speciális tulajdonságokat képes elsajátítani, ha ezt beléje véssük. A vizet megváltoztathatjuk gondolatainkkal, érzéseinkkel, sőt céltudatosan szavainkkal, hiszen a kiejtett szó tiszta rezgés, „hallható energia”, melyet közvetlenül megosztunk a vízzel. így teljesen tudatosan „megállapodhatunk” a vízzel.

„Vízi lények” lennénk? Mit jelent ez pontosan?

Materiális értelemben vízi lények vagyunk. A víznek, amelyből valamennyien származunk, akárcsak mindennek a természetben, megvan a maga meghatározott rezgése. A vízben az a különleges, hogy rezgése folyton változik, mert rezonál gondolatainkra és érzéseinkre, sőt szavainkra is, minthogy azoknak is megvan a maguk rezgése, így minden egyes embernek megvan a maga egyedi energetikai ismertetőjegye, aminek folytán a többiekre szimpatikus és vonzó hatást gyakorol, vagy éppenséggel nem.

A víz képezi az emberben a legnagyobb rezonanciatömeget, ezért ez képes kifejteni a legnagyobb hatást. A víz reagál minden rezgésváltozásra, melynek hatására maga is rezegni kezd.

Mi történik vajon, amikor testünk 70 százaléka optimális rezgésbe jön?

Nemcsak közérzetünkre és hangulatunkra gyakorol azonnali hatást, hanem szervezetünk abban a pillanatban elkezd gyógyítani bennünket azáltal, hogy testünk többi része is rezonálni kezd, hogy gyógyítsa a benne felhalmozódott víz rezgését.

E folyamat során kimutatható, hogy a víz a megfelelő módon megváltozik, teljesen függetlenül attól, hogy milyen nyelven beszélünk hozzá. Az azonos szavak, úgy tűnik, minden nyelven azonos energetikai rezgéssel rendelkeznek, s azonos energetikai szerkezetűvé alakítják a vizet.

Ugyanilyen elv szerint hat a homeopátia is. A homeopátia esetében olyan erős hígítást alkalmazunk – a víznél ezt potenciának nevezzük, hogy abban az anyag már molekuláris méretben sem fordul elő, mégis hatásos, mert a víz energiaközvetítőként hat.

A víz kommunikál testünkkel!

Egész mostanáig mindez teljes mértékben csak hit kérdése volt. Emoto Masaru azonban vízképével tudományosan is bebizonyította mindezeket a változásokat. A zene, amit játszunk vagy hallgatunk, ugyancsak közvetlenül hat a szervezetünkben található vízre, s ezen keresztül szervezetünkre.

Igen lényeges, hogy a testünkben található víz a rezgést azonnal átadja DNS-ünknek, mely hiperkommunikációt folytat szervezetünk egészével, s így rezgésének megfelelően hatást gyakorol sorsunkra, eredményeinkre és életkörülményeinkre. Így válik érthetővé, hogy önmagában egy másik ember jelenléte hogyan képes gyógyító hatást kifejteni.

Immunerősítő és jótékony hatású

A víz még sokféle titkot rejt, s legegyszerűbb és legtermészetesebb patikaszerünk. Tegyük mindennapossá, hogy reggeli előtt megiszunk fél liter zöld teát, melyet speciális tulajdonságokkal „ruházunk fel”. Ez felébreszti immunrendszerünket és életerőnket.viz-uveg

A meditáció ugyancsak javítja a víz minőségét. Azzal, hogy lényegünknél fogva megváltoztatjuk a víz minőségét, mindent megváltoztathatunk. így lesz a víz leghatékonyabb gyógyszerünk, egészségünk, vitalitásunk kulcsa, mellyel elkerülhetjük a korai öregedést.

A víz testünk fiatalon tartásának legjobb eszköze. Szervezetünknek az évek múlásával egyre erősödő vízvesztése ugyanis gátolja és rontja az anyagcsere-folyamatokat, ami a sejtek korai elhalásához vezet, ez pedig gyorsítja az öregedést.

Életkedvünk is „tőle” függ

A víz semmivel sem helyettesíthető, egyaránt fontos a testi és a szellemi teljesítmény szempontjából, annál is inkább, mert stressz esetén a szervezet fokozza a vízkiválasztást. Számos közérzeti problémánk és betegségtünetünk azonnal eltűnik vagy jelentős mértékben enyhül, ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk.

Szervezetünk vízhiánya az egyik legnagyobb mérvű teljesítménycsökkentő és betegségeket előidéző tényező, s mindezt oly egyszerű megelőzni. A legjobb módszer arra, hogy szervezetünket jó minőségű, optimális vízzel lássuk el, ha zöldség, gyümölcs és saláta formájában „vizet eszünk”. Ezeknek az élelmiszereknek több mint a 90 százaléka olyan víz, amely igen hasonló az emberi sejtekben található vízhez, ezért az emberi szervezet ezt optimális mértékben képes hasznosítani. Ezért szükséges mindennap gyümölcsöt fogyasztani. De kádfürdővel, illetve a teljes test lemosásával bőrünkön keresztül is juttathatunk vizet testünkbe.

Ügyeljünk mindig az elfogyasztott víz minőségére, mert a víz nem pusztán víz, annak mindig van üzenete is. Gondoskodjunk arról, hogy szervezetünkhöz a víz közvetítésével eljusson az az üzenet, mely megőrzi fiatalságunkat és vitalitásunkat.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.