Fittség

Mártózzunk meg az energia tengerében!

Meditáció közben a következőkben ismertetett, három részből álló gyakorlatot végezhetjük el. A legfontosabb ezek közül a harmadik rész, melynek hatása attól függ, milyen alaposan végeztük el az első két gyakorlatot. Keressünk a meditációhoz csendes helyet, ahol teljesen el tudunk lazulni, s ahol senki sem zavar. Szánjunk rá annyi időt, amennyit csak tudunk.relaxacio-meditalas

 1. lépés: Ez a gyakorlat végezhető fekve, állva vagy ülve. Üljünk le egyenes háttal, támaszkodás nélkül a földre vagy egy székre, és tudatosan hagyjuk, hogy testünk magától lélegezzen. Nem kell megváltoztatnunk légzésünket, sem mélyebb lélegzettel, sem azzal, hogy igyekszünk egyenletessé tenni azt, egyszerűen csak figyeljünk oda a légzésünkre. Nyújtsuk meg gerincoszlopunkat, és tegyünk úgy, mintha mélyen a földbe szeretnénk gyökereztetni.
  Először gondoljuk végig, majd képzeljük magunk elé, utána pedig hagyjuk, hogy megtörténjen. Szellemi gyökereinket engedjük le az anyaföld középpontjába. Amikor leértünk ide, szívjuk magunkba az anyaföld teljes erejét. Hagyjuk, hogy ez az erő teljesen átjárjon bennünket, és kimeríthetetlen életerővel és fiatalsággal ajándékozzon meg.
  Néma szemlélőként éljük át, miként gyógyítja ez az erő testünket, miként állítja vissza valamennyi sejtünk eredeti teljességét. Amikor egész lényünket betöltötte már a Föld energiája, akkor kinyílik a fejtetőnk csakrája, és a Föld ereje rajtunk keresztül szétárad a világmindenségbe. Átélhetjük, miképpen hat ez az erő ránk és rajtunk keresztül, hogyan válhatunk a gyógyulás és életerő erőterévé.
 2. lépés: Amikor a Föld ereje már teljesen betöltötte lényünket, és rajtunk keresztül szabadon áramlik a kozmoszba, engedjük ki tudatunkat nyitott fejtető-csakránkon át a világűrbe. Éljük át, amint tudatunk eléri a világmindenség középpontját, és teljesen betölti a kozmoszt. Ennek révén felismerjük, hogy mi magunk vagyunk a világ középpontja, mi magunk vagyunk az egész világmindenség.
  Hagyjuk, hogy a bennünket körülvevő kozmikus energia mindent átfogó tudatunkon keresztül beáramoljon testünkbe. Erezzük meg, miképpen tisztítja meg, járja át és tölti meg ez az energia testünk valamennyi sejtjét, egész lényünket, és szellemi gyökerünkön keresztül hogyan hatol le a Föld mélyébe.
 3. lépés: Miközben a Föld energiája szellemi gyökerünkön keresztül szétáramlik bennünk, s nyitott fejtető-csakránkon át kiáramlik a kozmoszba, s ugyanakkor kozmikus energia járja át mindent átfogó tudatunkat, mi magunk csak néma szemlélői vagyunk annak, ami velünk történik.
  Tudatosan éljük át mindkét erő hatását testünkben, és érzékeljük, hogy azok hogyan olvadnak egybe. Á szellem és az anyag közötti harmonikus átmenetnek érezzük magunkat. Erezzük, hogy a két erő miképpen egyesül egyetlen erővé testünkben, abban, ami én vagyok, az örök jelenben, mely bennünk testesül meg.

Mi vagyunk a világmindenség legerősebb erejének megnyilvánulása, és tudatosan érezzük, amint ez az erő bennünk és rajtunk keresztül szeretetként jut kifejezésre. A szeretetet valódi lényünkként éljük meg. Mi vagyunk az egyetlen erő, a világmindenség, a szeretet. Mi magunk vagyunk minden, és egyidejűleg az egész része, mely betölti testünket.

Egyszerre vagyunk a teremtés kis részecskéje, s maga az egész teremtés. Az egyetlen erő minden ereje bennünk rejtezik, s arra vár, hogy birtokba vegyük. Ez a mi szellemi örökségünk, ami örök idők óta vár ránk, arra vár, hogy végre önmagunk legyünk, hogy öntudatunkra ébredjünk, és úgy éljünk, ahogy mi magunk élni szeretnénk. Mi vagyunk a világmindenség ereje, mi nem lehetünk betegek és nem öregedhetünk, mert Ml LÉTEZÜNK, s a lét örök.

A mindennapi meditációm

Hallgatok a testemre, figyelem és követem utasításait.
 1. Tudom, hogy mindig megvan az oka, ha testem üzenetet küld számomra. Ez segélykérés, ezért tudatosan segítek testemnek, hogy egészséges legyen és maradjon.
 2. Egyre természetesebben és kiegyensúlyozottabban élek, hogy testemnek ne kelljen több üzenetet küldenie. Tudom, hogy a tünet azonnal eltűnik, amint megértem a küldött üzenetet, és követem tanácsát.
 3. Tudatosan formálom életmódomat, elhagyom az egészségre káros szokásaimat, természetes szokásommá teszem az egészséges életmódot.
 4. Tudom, hogy egészségesnek lenni annyit tesz, hogy hallgatok a bennem rejtőző harmóniára, arra, hogy ismét úgy éljek, ahogy a teremtés elképzelte. Ügyelek mindenekelőtt arra, hogy természetes és friss élelmiszereket fogyasszak, mértékletesen táplálkozzak, és mindent alaposan megrágjak, hogy a táplálék energiája optimálisan hasznosuljon.
 5. Ügyelek a rendszeres mentálhigiéniére, azaz megtisztítom belső világomat, leszokom a mérgelődésről, minden helyzetben nyugodt és derűs maradok. Egyre inkább pozitívan gondolkozom, gondosan ügyelek a rendszeres savtalanításra és arra, hogy szervezetemet ásványi sókkal lássam el.
 6. Örömmel végzem a rendszeres testmozgást, és fitten tartom testemet.
 7. Gondoskodom arról, hogy eleget pihenjek és jól aludjak, napjában többször megállok megpihenni, hogy kiegyensúlyozott legyek.
 8. Figyelmemet azonnal elvonom a nehézségekről, és keresem a megoldás lehetőségét.
 9. Szeretem testemet és az életet, összhangban vagyok önmagammal és a világgal, és mindenkit elfogadok olyannak, amilyen.
 10. Semmi sem árt meg nekem, amit megeszem, s közben megőrzöm ideális alakomat. Este könnyen alszom el, az egész éjszakát mély álomban töltöm, reggel frissen és kipihenten ébredek, s örülök a rám köszöntő napnak.

Az élet egyedülálló kaland, amit tiszta szívből élvezek. Számomra normális állapot, hogy teljesen egészséges vagyok.

Kész vagyok bármilyen feladat teljes lelkesedéssel történő optimális megoldására.

Gondoskodom róla, hogy sejtjeim egészsége érdekében naponta vegyek magamhoz megfelelő mennyiségű antioxidánst, azaz C-vitamint, OPC-t és Q10-et.

Tudom, hogy a rendszeres testmozgás jelentősen hozzájárul jó közérzetemhez, és mindig friss energiával tölt fel. A mozgás révén izmaim erősebbek lesznek, testsúlyom normálissá, alakom ideálissá válik. Sportos mozgásom természetes módon aktivizálja vérkeringésemet és anyagcserémet, lassítja öregedésemet, meghosszabbítja életemet. A jobb oxigénfelvétel következtében nemcsak a szívem és érrendszerem erősödik, de ezzel elősegítem szervezetem méregtelenítését és jó vérellátását is. Szervezetem a rendszeres testmozgás következtében több zsírégető enzimet termel, így még álmomban is karcsúbb leszek és koleszterinszintem is normális lesz.

Megtalálom és rendszeresen űzöm azt a sporttevékenységet, mely örömöt okoz, mivel az örömmel végzett mozgás kétszeres hatású, és napról napra javítja közérzetemet. Naponta kétszer-háromszor elérem, hogy kifulladjak, mert így a sejtek oxigénfelvétele jelentős mértékben fokozódik. Ezt úgy érhetem el, ha fitneszteremnek használom a lépcsőházat.

Az életet egyre inkább az önmagamhoz vezető nagy felfedezőútnak fogom fel, játéknak, mely örömöt okoz számomra, ezért tudatosan egyre jobb életminőséget teremtek magamnak minden területen. Naponta többször biztosítok rövid pihenőt magamnak, s tudatosan élek meg minden pillanatot. Elsajátítom a képességet, hogy különlegessé változtassam a megszokott hétköznapokat.

Tudatosítom magamban vágyálmaimat, és meg is valósítom azokat, hogy valóban mesébe illőn éljek. Felfedezem az önálló cselekvés esztétikáját és tudatosan a lét könnyedségében élek. Mielőtt beléptem volna az élet ilyen elkápráztató játékába, arra törekedtem, hogy mindent megkapjak az élettől, erre irányítottam minden figyelmemet és törekvésemet. Azzal, hogy megváltoztatom figyelmem irányultságát, megváltozik az egész életem. S azzal, hogy figyelmemet egészségemre, életerőmre és jó közérzetemre irányítom, testem meggyógyul. S azzal, hogy figyelmemet erre irányítom, kortalan leszek. Ez azért következik be, mert tudatosítom magamban, ki is vagyok valójában.

Izabella Langh

Szerző: Langh Izabella

Gyakorló természetgyógyász vagyok. Táplálkozási és  életmód specialista is vagyok, immár 12 éve próbálom az embereket egy egészségesebb életforma felé terelni, egyre több sikerrel.